Tek.no

Nyhet

Denne roboten har muskler som fungerer på samme måte som hos mennesker

Japanere laget smånifs «skjelett-robot» med menneskelige egenskaper.

Skjermdump/YouTube
Eigil Knudsen
16 Juli 2016 19:46

Robotteknologien gjør stadig fremskritt, og noen av kreasjonene som utvikles har den egenskapen at de bærer et lettere selsomt slektskap med mennesker. Nettstedet Popular Science melder nå om et nytt slikt robotprosjekt fra Japan.

Forskere ved Tokyo Institute of Technology konstruerte en robot med den unike egenskapene at lemmene kontrolleres av muskler som fungerer på omtrent samme måte som hos mennesker.

Slik ser roboten ut i fullfigur.
Skjermdump/YouTube

Laget av «muskelceller»

Musklene består av lange tråder som tilsvarer muskelcellene i kroppen vår, og er i likhet med sin biologiske slektning i stand til å trekke seg sammen og utvide seg.

Roboten, som for øvrig ellers er laget av en menneskeskjelett-modell, er i stand til å bevege både armer, ben og til og med kjevene ved hjelp av de kunstige musklene. Ved hjelp av programvare var forskerne i stand til å få roboten til å «gå», riktignok med en del assistanse.

Det er uvisst hvilke planer forskerne eventuelt har for den nye løsningen, og om konseptet i det hele tatt er et hensiktsmessig bidrag til robotteknologien. Om målet er å skape en mest mulig menneskelignende maskin kan løsningen imidlertid muligens ha en del for seg.

For mer informasjon om hvordan prototypen fungerer kan du sjekke ut demonstrasjonsvideoen under.

Amerikanske forskere laget nylig en robot av biologisk materiale: Den ser ut som en piggrokke og kan bevege seg på egen hånd »

Les også
Denne roboten kan snart parkere bilen din
Les også
Japanerne har laget en robot som «svetter»
Les også
Forskere laget en «levende» robot av biologisk materiale
Les også
Her tar roboten oppvasken
Les også
Se Disneys utrolige robot gjenskape menneskelige bevegelser helt feilfritt
annonse

Les også