Til hovedinnhold

Med denne løsningen kan du få et helt lydløst grafikkort

Gaming uten en lyd er innen rekkevidde.

Det veldig spesielle kabinettet Streacom DB4 imponerte oss med sine kjøleevner da vi testet det for et års tid siden, og nå legger Streacom til muligheter for passiv kjøling av et grafikkort også.

Kabinettet bruker nemlig kun ett av de heftige sidepanelene til å kjøle prosessoren. Det er nok til å ta unna varmen fra prosessorer med TDP på opptil 65 watt, og ved å ta i bruk enda et panel til skal DB4 klare det samme og vel så det fra et grafikkort.

Spesifikasjonene lister en anbefalt TDP fra grafikkortet til «65W, 75W Max», så løsningen er visstnok ideell for et lite Nvidia GeForce GTX 1050 Ti. Nvidia lister denne GPU-en til 75 watt.

På AMD-fronten har Radeon RX 460 det samme strømforbruket.

Dette er grafikkort som er langt unna å være førstevalg for gamere, men i Full HD-oppløsning bør de likevel sparke greit nok fra seg.

I tillegg kan slike kort stille med moderne skjermutganger og være midt i blinken for en skikkelig stue-PC.

Bør fungere bra

«Streacom DB4 GPU Kit», som dette settet heter, består av festeanordninger, skruer, fire varmeledende rør i kobber og kjøleblokker i aluminium. I tillegg følger det med små kjøleribber til å feste på grafikkortets RAM.

Strengt tatt minner løsningen om den som kjøler prosessoren – noe som er veldig greit ettersom vi vet at den fungerer ganske så godt.

Tilgjengelighet og pris er ikke kjent i skrivende stund, men så veldig mange hundrelapper bør det jo ikke koste. Vi regner med at det vil være å få tak i gjennom de som fører andre Streacom-kabinetter.

Trenger du enda heftigere passiv kjøling?
Streacom DB6 kan ta unna 250 watt »

(Kilde: Streacom)

annonse