Nyhet

LG lanserer mobiler som byr på én god egenskap hver

Den rimelige «X-serien» er for deg som ikke vil kaste bort penger på ørten heftige spesifikasjoner.

I forbindelse med MWC-messen forrige måned dro LG sløret av en ny og litt annerledes mobilserie, som har den spesielle egenskapen at mobilene kun byr på gode spesifikasjoner på utvalgte områder. Nå melder LG at «X-serien» er klar for global lansering, og deler samtidig mer informasjon om serien.

Serien vil først bli tilgjengelig i hjemlandet Sør-Korea, men deretter følger Europa umiddelbart etter. Den nøyaktige, norske slippdatoen er ennå uviss, og det samme er prisene.

Fokus på kamera og skjerm

Poenget med X-serien er altså å appellere til de forbrukerne som stiller høye krav til bare enkelte deler av mobilen, og som ikke ønsker å «sløse» bort penger på spesifikasjoner de ikke mener er så viktige.

I likhet med LG V10 byr X Screen på en ekstraskjerm øverst til høyre.

Ved å la være å tilby heftige spesifikasjoner over hele linjen er meningen at prisene kan redusere dramatisk sammenlignet med flaggskipmodeller. De to første modellene i serien heter «X Cam» og «X Screen», på henholdsvis 5,2 og 4,93 tommer, og fokuserer som navnet antyder på henholdsvis kamera og skjerm.

Det spesielle med førstnevnte er at det har to hovedkameraer på baksiden; ett på 13 megapiksler og ett på 5 megapiksler. Sistnevnte kamera har en synsvinkel på 120 grader, og sammen med det andre kameraet skal mobilen dermed kunne levere en synsvinkel som tilsvarer det menneskelige øyet, ifølge LG.

To skjermer

Dermed går mobilen altså litt i retning av LG G5, som byr på tilsvarende løsning. X-Cam-modellen kommer ellers med en funksjon som automatisk kombinerer bildene tatt av de to kameraene, og byr i tillegg på muligheten til å ta opp videoer som kan «kombineres» med stillbilder på ulike måter.

«X Screen»-modellen har på sin side den relativt sjeldne egenskapen at den byr på to skjermer. Nærmere bestemt følger den i samme fotspor som LG V10, med en ekstraskjerm på 1,76 tommer øverst i høyre hjørne som «alltid er på».

Denne brukes blant annet til å få kjapp tilgang til de mest brukte appene, ta samtaler uten å måtte avbryte andre aktiviteter, spille musikk og sjekke ting som batteri, tid og dato - uten å måtte slå på selve telefonen. Alle spesifikasjonene til de to mobilene finner du hos LG.

LGs nye flaggskip har også en unik egenskap: Den kommer nemlig med utskiftbare moduler, og de kan det komme mange av »

Les også
LGs nye X Power-mobil har et batteri på hele 4100 mAh
Les også
Ti nye mobiler på vei ut i butikkene i juni
Les også
LGs har klart å bygge en fingeravtrykksleser inn i glasset på en mobilskjermen
Les også
LGs nye flaggskip-mobil skal få haugevis av nye moduler
Les også
LGs K-serie har akkurat fått to nye modeller
Les også
LGs nye mobiler byr på én spesiell egenskap hver
Les også
LGs billige og lekre mobiler er på vei ut på markedet
annonse