Nyhet

Enorm Game of Thrones-lekkasje i helgen

Piratene har fått klørne i de fire første episodene.

I natt norsk tid debuterte den første episoden av Game of Thrones sesong fem både på norsk og amerikansk TV.

Men det viser seg at de fire første episodene av den nye sesongen allerede har blitt tilgjengelig på pirat-nettverkene.

Dette betyr at piratene nå har fått tilgang på en hel måned med episoder, altså nesten halvparten av den ti episoder lange sesongen.

Da nettstedet Torrentfreak skrev sak om situasjonen skrev de at en enkelt torrent på det tidspunktet ble delt av 135 00 mennesker, og hadde blitt lastet ned over én million ganger. Da hadde den vært tilgjengelig i atten timer.

Trailer for sesongen.

Bekreftet lekkasjen

HBO har bekreftet overfor nettstedet cnet at lekkasjen har funnet sted, og at de har en god idé om hvor de lekkede episodene kommer fra:

– Dessverre ser det ut til at de fire lekkede episodene fra den kommende Game of Thrones-sesongen kommer fra en gruppe som hadde fått tilgang på dem etter godkjennelse fra HBO. Vi prøver aktivt å finne ut hvordan dette sikkerhetsbruddet skjedde.

Selskapet vil ikke ut med flere detaljer. Den største sannsynligheten er nok at noen innenfor gruppen som fikk tilgang på episodene har lekket dem med vilje.

Men det kan også tenkes at det har skjedd et datainnbrudd.

HBO sender vanligvis ut de fire første episodene av hver sesong til filmanmeldere. Disse er personlig vannmerket, slik at det blir lett å spore hvor en eventuell lekkasje kommer fra.

Katastrofalt

Resultatet er i alle fall en katastrofe for HBO, som nylig har lansert en ny strømmetjeneste ved navn HBO Now i USA. De håpet utvilsomt at Game of Thrones skulle drive kunder til tjenesten.

Game of Thrones er verdens mest piratkopierte TV-serie fra før av, og tidligere har sjefen for HBO-eier Time Warner, Jeff Bewkes, sagt at seriens store popularitet i piratverdenen er «bedre enn å vinne en Emmy».

Det spørs om han mener det samme i dag.

Lekkasjen er ikke særlig moro for vanlige Game of Thrones-seere heller, ettersom det kan bli vanskelig å unngå «spoilere» når piratene ligger så langt foran.

Men før du laster ned, husk følgende: Hvis du ser alle episodene nå, er det minst én måned til du får se fortsettelsen.

Følger du med på Game of Trones på norsk TV?
Regjeringen vil forby Game of Thrones før klokken 23

(Kilde: cnet)

Les også
Game of Thrones troner igjen på pirattoppen
annonse