Til hovedinnhold

De digitale valutaene mistet en femtedel av markedsverdien på to dager

Kryptovalutaene opplevde et kraftig krasj, men den generelle trenden er likevel god.

Colourbox

De digitale valutaene har opplevd en svært kraftig vekst den sisten tiden, og nylig meldte vi om ny verdirekord for den største aktøren, nemlig Bitcoin. Som kjent er de valutaene preget av sterke svingninger, og nå har den uunngåelige nedturen kommet, skriver TechCrunch.

Etter de siste ukers vekst falt den samlede markedsverdien til kryptovalutaene med hele 20 prosent på kun 48 timer i løpet av helgen, fra rundt 180 milliarder dollar til cirka 142 milliarder dollar.

Bitcoin hadde en ganske kraftig nedgang i helgen, som denne grafen fra CoinMarketCap viser.
CoinMarketCap

Bitcoin ned med 18 prosent

Mange av de største valutaene har blitt rammet av ganske kraftige fall. Som man kan lese av tallene hos CoinMarketCap raste verdien på Bitcoin fra en topp på nesten 5000 dollar på lørdag til en bunn på cirka 4100 dollar på, som er en nedgang på cirka 18 prosent.

Likevel er det ingen grunn til panikk ennå, da det skal vesentlig mer til enn dette for å gjøre nevneverdig skade på den svært positive trenden som de digitale valutaene har vært inne i den siste tiden.

I skrivende stund har den samlede markedsverdien til valutaene klatret tilbake til 150 milliarder dollar, som er 13 milliarder mer enn den var i midten av august måned. Prisen på Bitcoin er akkurat nå på rundt 4200 dollar, og har dermed ikke endret seg nevneverdig fra rekordnivået fra august, som igjen var en dobling av hva den var bare noen måneder tidligere.

I mai i år lå Bitcoin-verdien nemlig på bare 2000 dollar, som også var rekord den gang, og ved årsskiftet var verdien på 1000 dollar. Med andre ord har Bitcoin-verdien steget med rundt 400 prosent bare i inneværende år.

Hva er egentlig Bitcoin? Denne guiden forklarer hvordan det hele fungerer »

annonse