Til hovedinnhold

LG slipper brillefri 3D-TV for massene

Vil gjøre brillefri 3D til allemannseie og starter med en ny 25-tommer.

3D-teknologien har fremdeles ikke tatt helt av, mye på grunn av brillene som hever terskelen for forbrukerne. Den brillefrie 3D-løsningen vekker nok derfor en del interesse blant skeptikerne, og koreanske LG er blant dem som tar grep for å løfte denne teknologien ut av prototype-stadiet.

Brilleløs 3D til folket

Nå slipper selskapet en ny brillefri 3D-TV på 25 tommer som visstnok er markeringen av starten på en videre satsing på brilleløse 3D-TV-er utover i 2012.

Modellen heter DX2500 og er den første TV-en som er blitt offisielt sertifisert som brilleløs 3D-TV av det globale sertifiseringsselskapet TÜV Rheinland.

Som de fleste tilsvarende modeller benytter TV-en seg av den såkalte «parallax barrier»-teknologien. Denne innebærer som kjent begrensninger både på innsynsvinkel og seer-avstand, men modellen har utstyr som skal kompensere for dette.

DX2500 har nemlig et innebygd kamera som registrerer bevegelsene til øynene og hodet i sanntid og justerer bildet deretter for å gi en optimal 3D-effekt hele tiden.

Modellen har også en funksjon for konvertering av 2D til 3D-innhold.

TV-en er ute på det koreanske markedet nå, og en global lansering vil finne sted tidlig i 2012. Prisen vil nok være avgjørende for om LG lykkes med å lokke til seg forbrukerne, men denne er ikke kjent på nåværende tidspunkt.

(Kilde: LG)

annonse