Til hovedinnhold

Europa velger bort iPhone

Apple gjør fortsatt suksess i USA, men i Europa stuper markedsandelen.

Amerikanske Apple gjør det bra på hjemmebane, og opplevde fortsatt vekst for sin iPhone i USA i 2011. På det europeiske markedet er derimot trenden helt omvendt.

Ifølge analysebyrået Kantar Worldpanel ComTech falt Apples markedsandel i Frankrike fra 29 prosent til kun 20 prosent i løpet av fjoråret. Tilsvarende dårlige tall ser vi i Tyskland, Spania og Italia. Den dårlige økonomiske situasjonen får noe av skylden for Apples nedgangstider på det kontinentale Europa.

I England har derimot Apples markedsandel steget fra 21 prosent til 31 prosent i 2011.

- Europeerne straffer Apple

Mobil.nu spekulerer også i om europeerne har gått lei iPhone, ettersom den nyeste utgaven ikke bød på de helt store oppgraderingene. Nettstedet hevder at det finnes folk som straffer Apple på grunn få nye funksjoner i iPhone 4S.

I USA går det imidlertid mye bedre for Apple. I 2010 hadde de en markedsandel for smartmobiler på 25 prosent. I 2011 har denne steget til 36 prosent, ifølge Kantar Worldpanel ComTech.

NetComs mest populære

I Norge offentliggjør NetCom sine salgstall fra sin nettbutikk og de 58 NetCom Shops-ene hver måned, noe som gir en indikasjon på hvilke smartmobiler som er mest populære.

I høst har iPhone 4 og iPhone 4S vært blant topp tre, mens de åtte øvrige på Topp 10-listen har vært Android-mobiler, med unntak av Symbian-mobilen Nokia N8.

For november så listen slik ut: (forrige måneds plassering i parantes)

1. (3) iPhone 4S
2. (2) Samsung Galaxy S II
3. (1) iPhone 4
4. (5) ZTE Blade
5. (6) Sony Ericsson Ray
6. (-) Samsung Galaxy 5
7. (4) Sony Ericsson ARC
8. (-) Sony Ericsson Active
9. (8) Nokia N8
10. (7) HTC Sensation

Ut fra denne listen ser det ikke ut som om norske mobilbrukere har vendt ryggen til iPhone riktig ennå, men samtidig ser vi at Android er godt representert med modeller i ulike prisklasser fra forskjellige produsenter.

Les også: iPhone 4 er fortsatt bestselgeren i Norge

(Kilder: Mobil.nu)

annonse