Til hovedinnhold

Monster-TV fra Mitsubishi

Det japanske Mitsubishi-konsernet – som kanskje er best kjent for bilene sine her i Norge – har annonsert en monstrøs 3D-TV på hele 92 tommer på CES 2011. TV-en vil hete WD-92840 og tar i bruk DLP-teknologi fremfor LCD, LED eller plasma.

TV-en vil bli siste tilskudd i Mitsubishis 2011-serie som fra før har TV-er på 60, 65, 73 og 82 tommer. Alle tar i bruk Texas Instruments' DLP-teknologi, med dedikerte databrikker som skal sørge for skarpest og klarest mulig bilde.

WD-92840 vil ha fire HDMI-innganger, en USB-basert mediaspiller, Bluetooth-støtte for lydavspilling, ISFccc-kalibrering, 120 Hz oppdateringsfrekvens, StreamTV for Internett-funksjoner og mer. Valgfrihet og kompatibilitet ser ut til å bli satset på av omtrent alle produsenter for tiden, og det er et positivt trekk.

Som om ikke dette var nok, så har Mitsubishi også gitt lyd om en OLED-TV på 155 tommer (men som ikke vil bli for kommersiell bruk) og et projektorsystem som skal klare å presentere 3D-bilder i full-HD på 100 tommer. Pris og tilgjengelighet er ennå ikke tilgjengelig, men det er forventet å koste like mye som størrelsene vil antyde.

(Kilder: Electronic House, Pocket-lint, TFTS)

annonse