Tek.no

Nyhet

Telenors mobilnett falt sammen i dag

Mange brukere mistet nettet og kunne verken ringe eller surfe.

Niklas Plikk, Tek.no
11 Aug 2016 10:08

Torsdag morgen sluttet mobilnettet å fungere for mange Telenor-kunder. Dette bekrefter de via en statusmelding på Facebook:

«Fler (sic) av våre kunder opplever feil med mobildata. Vi undersøker saken og oppdaterer denne posten så fort vi har mer informasjon og senest klokken 10:00.»

Om det bare gjelder Telenor-kunder, eller også mobiltilbydere som Hello og Chili, er ikke kjent.

Ble rettet i løpet av en halvtime

– Det har vært en feil som rammet tilgangen til mobildata for Telenor-kunder fra ca 8:25 til 8:50. Telenor iverksatte umiddelbart tiltak for å rette feilen. Trafikken skal ha vært stabil siden 08.50. Vi gjennomgår nå årsaksforhold, og vil komme tilbake med ytterligere informasjon. Telenor beklager de ulemper dette har medført for våre kunder, forteller Telenors informasjonssjef Anders Krokan i en e-post til Tek.no.

Oppdatert:

I en e-post til Tek.no skriver Ahmed Elmokashfi, forsker ved the Center for Resilient Networks and Application (CRNA), at torsdagens nedetid i Telenor-nettet trolig skyldes problemer i det mobile kjernenettet.

Feilen skal ha rammet brukere over hele Norge, og feilraten toppet seg rundt klokken 8:40, da omtrent 40 prosent av CRNAs målenoder ikke fikk koblet seg til nettet.

Mer informasjon om nedetiden finnes på denne bloggen.

Fikk du med deg Tek.nos store test av Norges mobilnett?
Vi kjørte 5000 kilometer for å finne ut hvilken operatør som er best der du bor »

Les også
Fungerer ikke nettet selv om du tilsynelatende har god dekning på mobilen?
annonse