Til hovedinnhold

– Dette er den beste mobilskjermen noensinne

Skjermekspertene hos DisplayMate har kommet med dommen.

Mobilgiganten Samsung slapp nylig sitt nye brettmobil-flaggskip Galaxy Note 5, og nå ser det ut til at forbrukere i alle fall har ett viktig insentiv til å kjøpe modellen. Nettstedet DisplayMate har nemlig utropt Galaxy Note 5-skjermen til den aller beste skjermen på mobilmarkedet for øyeblikket.

DisplayMate spesialiserer seg på å foreta svært grundige, tekniske analyser og undersøkelser av kvaliteten på skjermer til blant annet mobiler og nettbrett, og den ferske testen av Note 5-skjermen ga altså stor mersmak.

Svært lyssterk

– Basert på våre omfattende tester og målinger har Galaxy Note 5 den beste mobilskjermen som vi noensinne har testet. Den overtar for Galaxy Note 4, som var den forrige rekordinnehaveren, skriver DisplayMate i sin konklusjon.

Galaxy Note 5. Foto: Samsung

Nettstedet påpeker at skjermen til den nye brettmobilen er lik forgjengeren når det gjelder både størrelse og oppløsning, med sine 5,7 tommer og 2560 x 1440 piksler, men Samsung har likevel gjort en del viktige forbedringer denne gangen.

Ifølge DisplayMate har Note 5 først og fremst en særdeles høy lysstyrke. Nettstedet registrerte en maksimal lysstyrke på 861 nits i lyse omgivelser, noe som skal være det aller høyeste nivået som DisplayMate noensinne har registrert på en mobil.

Lav refleksjon og presise farger

I tillegg til kom DisplayMate frem til at skjermen har en refleksjonsprosent på bare 4,7, noe som skal være svært nær den laveste prosenten av alle skjermer på markedet. De to overnevnte egenskapene gjør mobilen dermed svært god å bruke i lyse omgivelser, for eksempel utendørs.

Utover dette hadde Note 5-skjermen også den aller mest presise fargegjengivelsen av alle mobilskjermene nettstedet noen gang har testet. DisplayMates målinger avslørte dessuten at skjermen hadde hele 21 prosent lavere strømforbruk enn på forgjengeren, til tross for at den altså er mye mer lyssterk.

Med tanke på disse resultatene er det kanskje ekstra kjedelig at Galaxy Note 5 ikke blir lansert i Europa i denne omgang, som vi meldte i forbindelse med lanseringen. For flere detaljer om skjermytelsen til mobilen kan du gå til DisplayMate.

Samsung har også en ny smartklokke på gang: Nå har selskapet sluppet en ny video av klokken »

(Via Android Authority)

annonse