Til hovedinnhold

Han skal ha tjent 14,6 millioner kroner på piratnettstedet Swefilmer

Nå har han blitt pågrepet av politiet i Tyskland.

Skjermdump/Swefilmer.com

Swefilmer var navnet på en svensk strømmetjeneste som tilbød opphavsbeskyttede filmer og TV-serier. Etter å ha vært i myndighetenes søkelys i lengre tid ble tjenesten i fjor raidet og stengt av politiet, og en av administratorene anholdt.

Politiet er imidlertid ikke ferdig med tjenesten. Nå melder den svenske avisen Expressen at selve hovedpersonen bak Swefilmer er blitt arrestert.

Pågrepet i Tyskland

Den mistenkte, en 25 år gammel mann, ble pågrepet i Tyskland den 13. januar. Svenske myndigheter utstedte arrestordren den 18. august i fjor, på bakgrunn av mistanke om omfattende brudd på opphavsretten og hvitvasking av penger

Swefilmer har dukket opp igjen i flere ulike varianter etter stengningen i fjor.
Skjermdump

Mannen skal ifølge politiet ha tjent gode penger på den ulovlige virksomheten. Gjennom donasjoner og reklameinntekter skal mannen ha hatt en inntekt på til sammen 14,6 millioner svenske kroner, som ble overført til en konto i Tyrkia.

Etter pågripelsen i januar skal politiet også ha lagt beslag på materielle verdier til en verdi på rundt to millioner kroner. Mannens advokat overklagde arrestasjonen og mente det ikke ble lagt frem tilstrekkelige beviser på at mannen var delaktig i driften av Swefilmer.

Populær tjeneste

Swefilmer har vært en meget populær tjeneste i Sverige. Avisen Dagens Media rapporterte i fjor at Swefilmer, sammen med en tilsvarende tjeneste ved navn Dreamfilm, stod for til sammen 25 prosent av all nett-TV-titting i landet i 2014.

Etter at tjenesten ble raidet ble blant annet datautstyr og mobiltelefoner beslaglagt, i tillegg til at en av administratorene ble anholdt i 90 timer. Tjenesten ble stengt på permanent basis, men en rekke lignende alternativer har dukket opp siden den gang.

Popcorn Time er en lignende tjeneste: Den har nå offisielt kunngjort sin retur på bloggen sin »

(Via TorrentFreak)

annonse