Tek.no

Nyhet

Sverige gruser Norge på bredbånd

20 land har raskere bredbånd enn Norge.

Shutterstock
25 Mar 2015 12:54

Ookla er selskapet som blant annet står bak det populære nettstedet Speedtest, der brukere kan teste nettet sitt. Selskapet publiserer også dataene sine offentlig.

Ifølge Ooklas Net Index ligger Norge akkurat nå på 21. plass på verdensrankingen over bredbåndshastighet, med en gjennomsnittlig nedlastingshastighet på 36,48 Mbps.

Dette betyr at vi ligger ganske godt an sammenlignet med andre vestlige land. USA har en gjennomsnittshastighet på 33,9 Mbps, Storbritannias gjennomsnitt er på 30,18 Mbps, mens Tysklands er på 29,95 Mbps.

Norge ligger også godt over det globale gjennomsnittet på 22,5 Mbps.

Nest dårligst i Norden

Historiske data for Sverige, Danmark og Norge. Foto: Net Index

Sammenlignet med våre naboer gjør vi det imidlertid ikke så skarpt. Sverige ligger på 7. plass på verdensbasis, og deres gjennomsnittshastighet er på hele 57,79 Mbps.

Danmarks er på plass nr. 12, med et gjennomsnitt på 45,07. Island ligger på 41,79 Mbps i gjennomsnitt, noe som gir dem en 16. plass.

Vi må til Finland for å finne noen vi kan slå – men ikke med særlig mye. Deres gjennomsnitt er på 36,11Mbps, noe som gir dem 23. plass på verdensrankingen.

Til sammenligning har Sør-Korea en gjennomsnittlig nedlastingshastighet på 73,12 Mbps.

Det er verd å ha i mente at informasjonen kommer fra folk som bevisst tester nettet sitt. I Norge er det også åpenbart at mange liker å teste hastigheten på nettet til universiteter og høyskoler.

Er du lei av langsomt bakkenett?
Kanskje 4G-bredbånd med 200 GB datamengde er noe for deg?

(Kilde: Ookla, via Engadget)

Les også
Flere av fiber- og kabelkundene til Telenor og Canal Digital får raskere nettlinje
Les også
Så raskt er 4G i Norge versus resten av verden
annonse

Les også