Vi har sett på EVGAs DG-87
EVGAs nye tårn har smarte løsninger for kabelskjuling og installasjon.
Om kabinettet »
Tek.no/Taipei: Under Computex fikk vi en sniktitt på noen av produktene EVGA tar med seg i sekken når de etter planen inntar Norge til høsten. Selskapet vil utvide satsningen sin fra å i hovedsak dreie seg om grafikkort, til å også gjelde bærbare spillmaskiner og strømforsyninger.
Men, de tar i tillegg med seg en kategori som selskapet er helt ferske på selv fra øvrige deler av verden, nemlig kabinetter.
Om deres første kabinettserie, DG-8, er noe vi kan sette listen etter, ser det heldigvis ut til at selskapet vil bringe litt nytenkning og kreativitet inn i markedet – og ikke bare ende opp som enda en kabinettprodusent.
DG-8-serien består av fire modeller, og under sommerens Computex-messe fikk vi ta en titt på sjefsmodellen, DG-87. Etter gjennomgangen å dømme virker kabinettet både gjennomtenkt og godt bygget, så her kan vi potensielt ha å gjøre med flere systembyggeres nye drømmekabinett.
Se flere bilder av kabinettet på neste side »
Neida, det skal faktisk stå slik
Her i DG-87 finner vi unike designgrep og smarte systemer for å gjemme vekk kabler. Alt er tilrettelagt for at bygget ditt skal fremstå som ryddig og lekkert, og det er det selvsagt en grunn til. For, ettersom kabinettet er designet utifra tanken om at venstre langside – med sitt store vindu inn til maskinens indre – er den nye fronten, må alt holde topp stil. DG-87 er utformet for at alle de flotte komponentene du har skaffet deg virkelig skal vises frem for verden, og ikke gjemmes bort slik som alt for ofte blir tilfelle i andre kabinetter.
Derfor ønsker EVGA å hjelpe deg på din søken etter perfekte kabeltrekk, med skjulte løsninger så langt det lar seg gjøre. Og, her har EVGA strukket seg langt, slik at du skal slippe.
Både inne i kabinettet og utenfor, er nemlig alt lagt til rette for at kabler og ledningstrekk ikke skal stjele fokus fra komponenter eller kabinett.
Samtlige lagringsenheter (opptil 12 stykker) skyves inn og kobles til fra baksiden uten verktøy. Dermed er det kun minne, grafikkort og eventuelle andre PCIe-enheter som monetes inn fra fremsiden, og disse krever heldigvis ikke lange kabeltrekk. For å skjule PCIe-kablene til grafikkortet har EVGA komet opp med deres smarte Power Link-adapter, som du kan lese mer om her.
Det finnes også flere kabelsjakter som gjør det enkelt å trekke kabler til og fra strømforsyningen. Like over denne finnes det dessuten en uttrekkbar plate. Denne kommer i samme utførelse som kabinettet og kan trekkes over kabelfloken som jo ofte er nesten umulig å skjule like ved inngangen til strømforsyningen.
Strømforsyningen kan forresten enkelt dras ut fra baksiden om du skulle ha behov for å bytte den, og det samme gjelder støvfilteret dens.
På venstresiden av kabinettet finner vi ikke det typiske kaoset av kabler som strekker seg fra hovedkortets I/O-panel, for også disse er skjult bak en dør. Du trer i stedet kablene gjennom en gummiert åpning langs baksiden, noe som både samler dem og skjuler dem fra alle som beunderer kabinettet fra fronten eller siden.
Integrert viftestyring
Nederst på fremsiden finner du en av og på-knapp, samt porter for enkel tilkobling av usb-utstyr og faktisk også en egen HDMI-port. Denne kan være hendig med tanke på den nært forestående VR-revolusjonen.
Her finner du også et enkelt og stilfullt panel for overklokking, samt regulering og overvåkning av temperatur. Et trykk på den såkalte «K-boost»-knappen aktiverer automatisk en forhåndsprogrammert overklokkingsprofil og kjører samtidig de opptil åtte 140 mm-viftene opp på bånn pine. Sistnevnte ser vi ikke særlig poeng med, for hvem orker egentlig følelsen av å være flyttet til sentrum av et serverrom kun for å oppleve et par-tre FPS mer når de spiller?
Da er det godt at du også kan regulere både viftene i front, som suger kald luft inn, og viftene i bakkant som blåser varm luft ut, uavhengig av overklokkingen via det samme enkle sidepanelet. Alle justeringene av viftehastigheter og overklokking kan selvsagt også gjøres via programvare, som tillater deg å gjøre mer detaljstyring av frekvenser og rotasjonshastigheter med forhåndsprogrammerte kurver.
Om du ved et tilfelle skulle ha behov for å gjemme bort det nokså iøynefallende DG-87-kabinettet er det jo greit at det finnes en ekstra av/på-knapp der den tradisjonelt sett har holdt til. Slik kan du skyve det inn mellom pulten og veggen, slik EVGA egentlig ikke ønsker du skal, men samtidig er realistiske nok til å erkjenne at enkelte av og til er plent nødt til.
EVGA hadde for anledningen fylt kabinettet godt opp. Hele fire GTX 980 Ti stod «linet» opp i SLI. Ironisk nok på samme messe som Nvidias GTX 1080 var kortet i fokus, og som vi nå vet støtter ikke GTX 1000-serien lenger mer enn 2x SLI. Det spørs dermed hvor mange som faktisk vil føle behovet er stort nok til å gå til anskaffelse av et tårn-kabinett som DG-87 fremover.
Resten av familien
I tillegg til DG-87 vil serien også bestå av DG-86, DG-85 og DG-84. DG-86 skiller seg bare fra sjefsmodellen ved at den kommer i en annen utførelse.
Av de to modellene i bunn av serien er det kun DG-85 som har vindu, og både denne og DG-84 har langt færre tilgjengelige plasser til lagringsdiskene dine. I tillegg får du ingen USB Type-C-port på fremsiden, for å nevne noe.
Prisene strekker seg fra 150 til 230 dollar og kabinettene blir tilgjengelige fra august.
Vi fikk se flere spennende kabinetter på årets Computex-messe:
Blant AeroCool Dream Box, som tenker langt utenfor boksen »
Alle bildene »
EVGA trapper opp satsningen i Norge:
Lanserer tynn spillbærbar med GTX 1080M-grafikk »