Til hovedinnhold

Microsoft vil ha 25 000 kroner for disse, men Asus skal lage noe langt billigere

Asus kaster seg inn i «utvidet virkelighet»-markedet.

Microsoft

Microsofts «utvidet virkelighet»-briller HoloLens er unektelig et ganske imponerende stykke teknologi, men prisen bringer dessverre produktet utenfor rekkevidden til de fleste. For litt siden kunne vi melde at Asus visstnok jobbet med en billigere variant, og nå er dette bekreftet.

Som nettstedet Cnet melder har nemlig selveste sjefen i Asus, Jerry chen, uttalt at selskapet faktisk jobber med utvidet virkelighet-briller, en teknologi de for øvrig har stor tro på.

Tror teknologien kan bli svært viktig

– Vi kommer sannsynligvis med et produkt neste år. Vi tror utvidet virkelighet vil bli svært viktig for folks liv, sa Shen under en tale til investorer nylig. Han kunne røpe at selskapet er i en «forberedende» fasen, men uten å avsløre noen flere detaljer.

Dette er omtrent det du hadde sett hvis du tok på deg Microsofts HoloLens-briller. Foto: Microsoft

Det er ennå uvisst hvordan produktet vil skille seg fra Microsofts HoloLens-briller. Tidligere har det blitt antydet at Asus vil benytte seg av Microsofts teknologi i utviklingen av sin egen variant, noe som i så fall indikerer at det blir en del likhetstrekk, men dette er ikke bekreftet.

Det har ennå ikke blitt kunngjort en forbrukerutgave av Microsofts HoloLens-briller, men neste år skal det lanseres en utviklerversjon av brillene som skal koste 3000 dollar, over 24 000 kroner. En rimeligere utgave er med andre ord ingen dum idé dersom teknologien skal bli tilgjengelig for vanlige forbrukere.

Sofistikert maskinvare

HoloLens ble først avduket i januar i år, og fungerer altså ved å «blande» virkelige omgivelser med virtuelle elementer. Brillene inkorporerer all nødvendig maskinvare og kontrolleres ved hjelp av stemmen og bevegelse.

Produktet benytter en spesialdesignet prosessor som gir HoloLens mulighet til å forstå hvor du ser, hvilke håndbevegelser du utfører og til å kartlegge omgivelsene rundt deg i tre dimensjoner. Prosessoren mates med data fra avanserte sensorer i brillene som fanger opp alt hva du foretar deg.

I oktober presenterte Microsoft for øvrig en ny versjon av brillene som gjør det mulig å spille engasjerende action-spill ved hjelp av brillene, noe som trolig gjør en rimeligere forbrukerutgave enda mer attrativt.

Microsoft og Asus er ikke de eneste som jobber med utvidet virkelighet: Også Facebook har saker og ting på gang »

annonse