Tek.no

Nyhet

Dette elektriske «surfebrettet» lar deg kjøre på havet i 50 kilometer i timen

Svensk selskap byr på nytt sommer-leketøy – men det koster fletta.

Radinn/YouTube
30 Mai 2015 08:00

Blant elektriske kjøretøy er det utvilsomt biler vi hører mest om, selv om det blant annet også finnes elektriske sykler. Nå har det dukket opp et nytt produkt i en kategori vi ikke hører så mye om – nemlig elektriske surfebrett, noe som kanskje ikke er så dumt nå som sommeren nærmer seg.

Et svensk selskap ved navn Radinn har kunngjort et nytt elektrisk surfebrett kalt «Wakejet Cruise», som nok burde være av interesse for sjøglade fartsentusiaster – vel å merke dersom du har en relativt dyp lommebok.

25 knop

Wakejet Cruise-brettet benytter seg av den vanlige lithium-ion-baserte batteriteknologien og kontrolleres av brukeren ved hjelp av en trådløs og vannsikker fjernkontroll. Meningen med brettet er ifølge produsenten å kombinere såkalt «wakeboarding», hvor man henger etter en båt i høy fart, med frihetsfølelsen som vanlig surfing gir.

Wakejet Cruise bruker en vannjetmotor som gir en fart på opptil 25 knop. Foto: Radinn/YouTube

Den elektriske motoren på brettet skal være mer eller mindre lydløs og gir brettet en toppfart på 25 knop, som tilsvarer 46 kilometer i timen. Det skulle med andre ord ikke være noe å utsette på farten til det lille kjøretøyet.

Vekten til brettet ligger på litt under 29 kilogram. Produktet byr på et innebygget datasystem og kommer med egne mobilapplikasjoner for både Android og iOS, men det er uvisst akkurat hvilken funksjonalitet disse appene skal by på. Brettet har også GPS.

Koster 150 000 kroner

Ved full fart skal brettet kunne kjøre i opptil 30 minutter før batteriet må lades opp igjen, og det tar ifølge produsenten opptil tre timer å lade batteriet. Ellers skal Radinn ha lagt stor vekt på byggekvalitet og har konstruert brettet av en kombinasjon av karbon og det sterke plastmaterialet kevlar.

Dette innebærer at brettet ikke blir spesielt billig. Selskapet selv har ikke oppgitt noe pris på sin hjemmesiden, men ifølge Engadget koster vidunderet 20 000 dollar, altså rundt 150 000 kroner. Det kreves altså en ganske solid feriepengesum om du vil sikre deg et eksemplar. Den kan forhåndsbestilles nå via hjemmesiden.

En demonstrasjon av brettet kan du se i videon under.

Har du mer lyst på en elektisk sykkel? Denne elsykkelen i retrostil kan snart bli din, men den koster »

Les også
Elektrisk rullebrett skal være alternativ til sykkel og bil
Les også
Her setter den knøttlille elbilen ny akselerasjonsrekord
Les også
Snart kan du se hvordan dette «svevebrettet» fungerer i praksis
Les også
Denne elektriske sykkelen i retrostil kan nå bli din
Les også
Tesla får kanskje en ny og mektig konkurrent
annonse

Les også