Til hovedinnhold

Microsofts nye nettleser heter «Edge»

Selskapet har vist frem oppfølgeren til Internet Explorer.

Microsoft/YouTube

På Microsoft Build 2015-konferansen som ble avholdt på onsdag kveld norsk tid dro Microsoft endelig sløret av den nye nettleseren. Navnet på Internet Explorer-oppfølgeren blir «Microsoft Edge», og altså ikke «Spartan», som mange tidligere hadde antatt på bakgrunn av navnet til den tidlige testversjonen.

I skrivende stund foreligger det ikke så mye informasjon om den nye nettleseren, men blant andre TechCrunch og Ars Technica har snappet opp noen opplysninger, og Microsoft har også sluppet en teaser av nettleseren.

Integrerer Cortana

Microsoft Edge vil blant annet få innebygd støtte for Microsofts stemmebaserte assistenttjeneste Cortana. Utfra teaseren å dømme ser det ut til at Cortana er integrert på en slik måte at det er mulig å for eksempel merke et ord og deretter høyreklikke for å få direkte tilgang til Cortana.

Skjermbilde fra Microsoft Edge-teaseren. Foto: Microsoft/YouTube

I tillegg har nettleseren en funksjon som gjør det mulig å ta notater og tegne direkte på nettsidene, for deretter å dele notatene med andre. I teaseren ser man hvordan man for eksempel kan bruke funksjonen til å markere produkter i nettbutikker.

Minimalistisk

Edge skal også enkelt la deg lese nettsider offline, slik at du kan slippe unna distraksjoner. Ellers har nettleseren designmessig et minimalistisk og enkelt utseende.

I tillegg kommer Edge med et nytt «ny fane»-vindu som ser ut til å automatisk inneholde alle dine mest besøkte nettsider, i tillegg til nyheter og andre ting som du kan lese ved å skrolle nedover. Under «favoritter» er det dessuten lagt til en «leseliste»-funksjon, uten at det er helt klart hva dette er.

Mer informasjon vi antakelig dukke opp opp på Windows-bloggen etter hvert, og Microsofts teaservideo av den nye nettleseren kan du se under.

Microsoft kom også nylig med en ny mobiltelefon: Lumia 640 gir deg svært mye mobil for pengene »

annonse