Tek.no

Nyhet

Glasset på LGs nye toppmodell V20 går lett i stykker

Det anbefales å bevare beskyttelsen på kameraet.

Reddit
27 Okt 2016 08:11

At mobiltelefoner ikke lever opp til vanlige kvalitetsstandarder har vi fått flere eksempler på den siste tiden, først i form av Samsungs Note 7-fadese. Nå viser det seg at LGs nye flaggskip V20 også har noen potensielle problemer, som blant andre 9to5google melder.

Flere tidlige kjøpere av LG V20 har nemlig rapportert at glasset som dekker kameraet på baksiden av mobilen er av den heller skjøre sorten.

På blant annet Reddit skal brukere ha meldt at glasset lett går i stykker, hvorav én oppga at glasset slo sprekker simpelthen på grunn av at LED-blitsen var skrudd på litt for lenge, mens andre melder at glasset knekker uten noen åpenbar grunn.

Dette skjedde med kameraglasset på V20 etter at YouTube-kanalen JerryRigEverything utførte en relativt forsiktig skrapetest på glasset.
YouTube

Tålte ikke skrapetest

Problemet kom også til syne tidligere denne måneden, da YouTube-kanalen JerryRigEverytning gikk løs på LG V20 med en skrapetest. I testen ble glasset som dekker kameraet påført overfladiske riper for å se hvor mye det tålte, og like etter slo glasset sprekker helt av seg selv.

Kanalen har utsatt andre toppmodeller for den samme testen den siste tiden, blant annet iPhone 7, uten lignende problemer.

Kameradelen på LG V20 kommer med en beskyttende film, som det altså sterkt anbefales å beholde på telefonen. LG ser ikke ut til å kommentert saken selv, og det er uvisst om det dreier seg om en feil eller et bevisst designvalg.

Uansett er saken ennå ikke så relevant for nordmenn, da V20 i utgangspunktet ikke kommer til Norge. Som vi påpekte i vår omtale av mobilen fikk imidlertid forgjengeren V10 en forsinket lansering her, så vi krysser fortsatt fingrene for at det samme vil skje med V20.

Vi håper LG V20 kommer til Norge: Mobilen er nemlig knakende god »

Les også
LG V20: Hils på V20, LGs fantastiske anti-iPhone
Les også
– Det burde ikke være lov å hoppe over Norge med en så fet telefon
annonse

Les også