Synologys neste ruter blir større og kraftigere

I tillegg er det selvfølgelig noen kjekke nye NAS-er på vei.

Tek.no/Taipei: Taiwanske Synology har i en årrekke vært en av verdens ledende NAS-produsenter, og har tradisjonelt heller ikke drevet med noe annet. Men på fjorårets Computex-messe overrasket de ved å vise fram noe i en produktklasse vi vanligvis forbinder med andre aktører, nemlig en ruter.

Synology RT1900ac er ingen spesielt rask eller revolusjonerende ruter, men likevel var det jo noe helt nytt fra den kanten. Og nå ser det ut til at dette heller ikke var noe engangs fra den kanten.

– Vår 1900-modell var et slags prøveprosjekt for å se om markedet var interessert, kunne Synologys Vincent Alliaga fortelle oss da vi svinset innom standen på årets store datamesse.

– Vår første ruter, altså Synology RT1900ac, har solgt bedre enn vi hadde forventet – og det er grunnen til at vi nå satser videre med en større og kraftigere modell.

Synology RT2600ac, inkludert fin plakett med litt informasjon på.

Den nye Synology-ruteren har fått betegnelsen RT2600ac – noe som ikke overraskende betyr at denne støtter IEEE 802.11ac og takler opp mot 2600 Mbps. Den har støtte for 4x4 MU-MIMO, altså fire samtidige datastrømmer, og motoren er en tokjernet prosessor på 1,7 GHz.

Spesifikasjonene vi har fått sier ingenting om beamforming, men ettersom den mindre Synology RT1900ac har støtte for dette, regner vi med at dette er videreført på den nyere modellen.

Et annet tegn på at selskapet beveger seg videre på ruter-fronten er at SRM (Synology Router Management) nå omsider er å finne i versjon 1.1 Beta.

Den nye ruteren er er planlagt å slippes på markedet mot slutten av året.

Nye NAS-er også

Men hos Synology dreier ting seg naturlig nok også om NAS-er, og der var det spesielt én nykommer vi bet oss merke i: Synology DiskStation DS916+.

Denne firebrønneren støtter opp til ni disker i samme RAID, men da må du naturlig nok også spandere på deg ekspansjonsenheten DX513 i tillegg. Poenget er vel uansett at du kan starte med fire brønner og utvide derfra om du skulle ha behovet.

Synology DiskStation DS916+.

Innvendig sitter en firekjernet Intel Pentium-prosessor (N3710) med støtte for AES-NI i maskinvaren. Denne skal ha en lesehastighet på hele 225 MB/s ved lesing og 209 MB/s ved skriving – og da med krypterte data. Den kan videre leveres med opp til 8 GB RAM – en stor fordel for deg som driver med virtualisering og/eller kjører mange programmer og tjenester på NAS-en.

DS916+ takler også direktekonvertering av video, også kjent som transkoding, og er da en av få Synology-NAS-er som kan gjøre dette fra innhold i 4K-oppløsning. Transkodingen gjør at det spares båndbredde ettersom utgående videostrømmer tilpasses enheten det skal strømmes innhold til.

Denne modellen får også en slags «halvbror» i DS416play, som deler transkoding- og krypteringsegenskapene til DS916+, men har en tokjernet Celeron-prosessor, mindre RAM og kan ikke utvides med ekstra diskbrønner. Til gjengjeld får den også en litt hyggeligere pris.

Både Synology DiskStation DS916+ og DS416play er i disse dager på vei inn i norske butikker.

Det ble lansert flust av nye produkter i Taiwan:
Her finner du alle sakene våre fra Computex 2016 »

Les også
ASRocks nye ruter vil bli hjernen i ditt nye smarthjem
Les også
Nå er verdens første WiGig-ruter i salg
Les også
Asus' nye trådløse nettverkskort gjør kabelnettverket gammeldags
Les også
Slik gikk det da vi byttet ut den trådløse hjemmeruteren med proft bedriftsutstyr
Les også
Nei, dette er ikke en NAS
annonse