Tek.no

Nyhet

Nå blir WhatsApp helt gratis

Den superpopulære appen skal droppe alle kostnader.

Twin Design/Shutterstock.com
19 Jan 2016 10:37

Om du er mobilbruker er sannsynligheten ganske stor for at du enten bruker eller i det minste har hørt om den svært populære direktemeldingsappen WhatsApp. Hittil har appen kostet en liten slant, men nå melder selskapet på bloggen sin at appen skal bli gratis.

WhatsApp har hittil operert med en gratisperiode på ett år og deretter en pris på én dollar i året, men nå skal det altså bli helt slutt på dette årsabonnementet.

Rettet mot dem uten betalingskort

Ifølge selskapet selv er formålet med tiltaket først og fremst å imøtekomme de mange brukere som ikke har et betalingskort å registrere hos tjenesten.

WhatsApp har over 500 millioner brukere. Nå blir den helt gratis.
GongTo/Shutterstock.com

– Mange WhatsApp-brukere har ikke kredittkort, og de er bekymret for at de vil miste tilgangen til venner og familie etter det første året. I løpet av de neste ukene skal vi derfor fjerne gebyrene fra de ulike versjonene av appen, og WhatsApp vil ikke lenger ta betalt for tjenesten, skriver selskapet på bloggen.

Tiltaket er altså trolig primært rettet mot de mindre utviklede regionene i verden. I april i fjor meldte selskapet på bloggen sin at de raskest voksende markedene var Brasil, India, Mexico og Russland. Totalt lå antall brukere på 500 millioner.

Skal ikke erstattes av reklame

Samtidig med at WhatsApp nå fjerner gebyrene gjør selskapet det klart at de ikke skal erstatte dette med reklame, slik man kanskje skulle tro. I stedet antyder selskapet at de skal tjene penger via et nytt bruksområde for WhatsApp som skal testes senere i år.

Dette nye bruksområdet innebærer å benytte appen til å kommunisere direkte med bedrifter og organisasjoner på nyttig vis. For eksempel vil man kunne få meldinger fra banken om eventuelle tvilsomme transaksjoner, eller få beskjeder fra flyselskapet om eventuelle forsinkelser.

Akkurat hvordan de har tenkt å tjene penger på dette er uvisst, men det er mulig det dreier seg om en form for betalingsbasert tilleggsfunksjon. Ellers har jo WhatsApp nå en pengesterk aktør i ryggen etter at Facebook bladde opp solide 16 milliarder kroner for appen i fjor.

I mellomtiden utvikler også Google sine apper: Nå blir selskapets kartapplikasjon mye mer avansert »

(Via TechRadar)

Les også
Snart kan du bruke WhatsApp til videosamtaler
Les også
Snart kan du ikke lenger bruke Facebook med BlackBerrys operativsystem
Les også
Nå får du WhatsApp på PC-en
Les også
Facebook punger ut for å kjøpe WhatsApp
annonse

Les også