Tek.no

Nyhet

Hevder de vet Windows 9-datoen

Kilder skal ha avslørt tidspunktet for avdukingen av det nye operativsystemet.

Mahesh Mohan / Flickr, tarasov / Shutterstock
25 Aug 2014 08:47
annonse

Windows 8 har på mange måter ikke blitt den store suksessen Microsoft håpet på. Allerede før forbrukerlanseringen av operativsystemet strømmet kritikken på, og etter lanseringen ble det meldt om tregt salg. Den negative holdningen til Windows 8 gjorde sågar at Microsoft valgte å slå tilbake mot kritikerne.

Selskapet lyktes riktignok med å stilne en del av problemene med sin store Windows 8.1-oppdatering, men tidligere i sommer dukket det opp indikasjoner på at Microsoft vil gjøre et nytt forsøk på å vinne publikums gunst med et splitter nytt operativsystem, nemlig Windows 9.

Viser frem utviklerversjon 30. september

De første ryktene som begynte å svirre på nettet tydet på at Windows 8.1-oppfølgeren muligens ville bli lansert i april neste år, men nylig dukket det opp nye, ubekreftede opplysninger om at operativsystemet vil komme mye tidligere enn dette, nærmere bestemt rundt slutten av september.

Nå har atter nye rykter piplet opp til overflaten, som underbygger opplysningene om at Windows 9-avdukingen bare er uker unna. Kilder som har «kjennskap til saken» skal nemlig ha fortalt nettstedet The Verge at Microsoft skal dra sløret av Windows 9 den 30. september i år.

annonse

Microsoft skal visstnok presentere operativsystemet, som har fått kodenavnet «Threshold», på et ekstraordinært pressearrangement. Det skal være snakk om en forhåndsvisning av en tidlig utviklerversjon av det nye operativsystemet, og navnet skal altså angivelig være Windows 9.

Flere andre medier har også rapportert at månedsskiftet september-oktober er tidspunktet Windows 9 blir presentert.

Mini-startmeny og Cortana

Ifølge kildene skal Microsoft blant annet vise frem den nye mini-startmenyen til operativsystemet, som selskapet så smått presenterte tidligere i år. I tillegg skal selskapet visstnok også kunngjøre fjerningen av den såkalte Charms-menyen på høyre side av skjermen.

Windows 9 skal også by på den stemmeaktiverte assistenttjenesten Cortana, Microsofts svar på Apples Siri, som foreløpig kun er tilgjengelig i Windows Phone. En rekke andre nye funksjoner skal også bli demonstrert, men det er uvisst hvilke disse er. Dersom ryktene stemmer er det uansett ikke lenge til vi får se hva Microsoft har å fare med.

Microsoft lanserte nylig en ny brett-PC: Surface Pro 3 er heftig, men på ingen måte perfekt »

Les også
Dette er det du bør vite om Windows 9
Les også
Nå er datoen bekreftet
Les også
Microsoft la ut Windows 9-teaser på nettet
Les også
Snart kan du prøve Windows 9
Les også
– Windows 9 kommer april 2015
annonse

Les også