Tek.no

Nyhet

90-tallet: Tiåret da nerdene tok hevn

Ny TV-serie om teknologi har premiere fredag kveld.

Montasje: Microsoft/Apple/NatGeo
28 Aug 2014 06:00

Veldig mye av teknologien vi kjenner til i dag ble til på 1990-tallet. I en ny TV-serie på National Geographic Channel (NatGeo) som starter førstkommende fredag, kan du gjenoppleve noen av høydepunktene.

Programmet minner mye om NRK-serien Tilbake til 90-tallet, men sett med amerikanske øyne. Selv om serien også fokuserer på andre ting i nyhetsbildet, er teknologi helt sentralt i de fleste episodene.

Eksperter, politikere, journalister og kjendiser loser oss igjennom de ulike begivenhetene fra 90-tallet. Blant kommentatorene finner vi alt fra Google-sjef Eric Schmidt til rapperen Vanilla Ice.

Steve Jobs presenterer iMac G3.Foto: NatGeo

Microsoft, Apple, Google

Page og Brin i BackRub/Google.Foto: NatGeo

I den nye TV-serien får du blant annet se flere klipp med Bill Gates, inklusive det famøse stolhoppet hans, og ikke minst lanseringen av Windows 95. Du får se Apple- og Pixar-gründer Steve Jobs avduke den første iMac (G3) i 1998.

Du får også se noen glimt av Larry Page og Sergey Brin, som startet selskapet BackRub. Det samme selskapet som kort tid etter skiftet navn til Google...

Mye av fokuset ligger på de tre amerikanske selskapene, Microsoft, Google og Apple.

Men dette er bare noen av høydepunktene. Nettleserkrig, .com-millionærer, Internetts fremvekst via bråkete 56K-modemer, AOL, Pixar, samt hysteriet rundt «Y2K» og hvorvidt datamaskiner ville før til apokalypse i år 2000, er andre hendelser som tas opp i serien.

Under ser du et klipp fra NatGeo-serie, hvor Leonard Nimoy (bedre kjent som Spock fra Star Trek) advarer mot hva som kan skje i forbindelse med overgangen til «år 2000» (Y2K):

Premiere til helgen

I tillegg er det fokus på blant annet Clinton/Lewinsky-skandalen, TV-serier som Friends og Seinfeld, Columbine-massakren, Osama bin Laden-intervju, den første reality-TV-serien, Prinsesse Dianas død, samt «gangsta rap»-konflikten som tok livet av Tupac Shakur.

Serien 90-tallet har premiere fredag 29. august på NatGeo. De totalt seks episodene sendes kronologisk kl. 20.00 og 21.00 fredag, lørdag og søndag førstkommende helg.

Se den morsomme traileren på liksom-filmen «Literally Everything Else From Your Childhood: The Movie»
Ødelegger Hollywood barndomsminnene dine?

(Kilde: National Geographic Channel)

annonse

Les også