Nyhet

Antivirus blokkerer piratnettsider

– For å beskytte brukerne, sier produsenten.

Selv om det er Microsoft som troner på antivirus-toppen, finnes det mindre aktører som også kjemper om å komme seg opp og frem her i verden.

En av disse er det populære russiske antivirus-programmet Dr. Web, som ifølge TorrentFreak denne uken ble oppdatert med flere nye funksjoner. Dessverre for Dr. Web satte ikke alle brukerne deres spesielt stor pris på innsatsen.

Blant de nye funksjonene finner vi nemlig et strengt filter som ikke lar deg besøke nettsteder som angivelig inneholder piratkopiert innhold, eller lenker til slikt innhold. Selskapet holder filteret oppdatert ved å jevnelig ta imot blokkeringslister fra ulike opphavsbeskyttelsesorganisasjoner.

En risiko for offentligheten

I flere år har de store aktørene MPAA og RIAA, som beskytter opphavsbeskyttet materiale, advart mot å besøke kjente piratsider på Internett. De har ment at slike sider er en risiko for offentligheten, og nå har de altså fått med seg Dr. Web som en støttespiller.

Dr. Web er installert på flere millioner datamaskiner og enheter rundt i verden, og er nå aller først ute med en slik anti-piratfunksjon.

Organiasasjoner og rettighetshavere kan sende inn blokkeringsordre for lenker til Dr Web, som ved kontroll godkjenner og legger disse inn i databasen over sperrede nettsider.

– En naturlig utvikling

TorrentFreak har fått Dr. Web-sjefen, Boris Sharov, i tale. Han mener det er en helt naturlig videreutvikling for antivirus-programmer å sperre for visse nettadresser.

– Mistenkelige URL-er har jo blitt sperret i flere år allerede, sier han.

Sharov forteller videre at det ikke bare handler om å blokkere noen nettadresser, men å advare brukerne om mulig svindel. Brukere har nemlig vanskelig for å skille mellom svindelnettsteder med falskt innhold og ekte nettsider, hevder Dr. Web-sjefen.

For brukere som ønsker at antivirus-programmet kun skal holde maskinen virusfri, kan heldigvis det omstridte nettfilteret slås av. Dog på egen risiko, som det heter.

Ikke alle antivirus-programmer gjør det de skal:
Dette falske programmet overvåker deg med web-kameraet »

(Kilde: TorrentFreak)

Les også
Symantec: – Antivirus er dødt
Les også
Kan ta betalt for deler av Internett som ikke er «godkjent»
Les også
Har gjort det vanskelig å massesaksøke nettpirater
Les også
«The Simpsons»-pirat idømt gigantisk erstatningssum
Les også
Antiviruskjempe kaller The Pirate Bay «sikkerhetstrussel»
annonse