Tek.no

Nyhet

Kan du betale med Nokia Money?

27 Aug 2009 13:06

Nokia Money ble lansert i går. Skal Nokia starte egne banktjenester? Kan du betale med dette på bussen? Kan du ta opp millionlån i Nokia for et nytt krypinn?

Sannheten er at Nokia Money høres langt mer spennende ut enn det er. Tjenesten er først og fremst rettet mot de landene der mange av mobilbrukerne ikke har sin egen bankkonto. Nokia har allerede levert mange i U-lands første møte med internett, ettersom fattige som ikke har PC gjerne har mobiler, og nå er det betaling uten kontanter som står for tur. 

Her mener Nokia at det kan være langsiktig vekstpotensiale. Selskapet tror betalingstjenesten kan bli populært i utviklingslandene, mens det er en større utfordring i rike land her vi allerede har bankkonto, nettbank, store lån på små leiligheter og plastikkort å betale med. 

Med andre ord er ikke Nokia Money en gjennomslående mobilbetalingsplattform som utkonkurrerer plastikkortene her til lands. Det er busselskapet Cominor som har kommet lengst med mobilbetaling i Tromsø, og her kan det bli aktuelt å betale med NFC-baserte mobiltelefoner allerede tidlig i 2010.

(Kilder: pressemelding)

Les også
Snart kan du betale med Android-en
Les også
Glem bankkortet, betal med SIM-kortet
Les også
Nokia snuser på mobil betaling
Les også
– Mobilbetaling i rute
Les også
Si farvel til busskortet
Les også
– Mobilen erstatter Visa om 5 år
Les også
Mobilen erstatter lommeboken
annonse

Les også