Tek.no

Nyhet

Trekk raskt og skyt fra hofta!

15 Feb 2011 14:45

Videokameraer som kan filme i full-HD er i vinden som aldri før, og stadig vekk dukker det opp nye produkter på markedet som skal gi den eventyrlystne fotografen en god arbeidskamerat i felten.

Sist ut er Panasonic som i dag har annonsert en rekke nye videokameraer som alle har til felles at de tåler litt juling, og kan filme i full-HD, eller 1080p.

Les også: GoPro slipper LCD-skjerm til HD HERO

Først ut er Panasonic HX-WA10. Dette pistolkameraet er laget for å tåle en del påkjenninger, og er i følge produsent vanntett ned til 3 meter, i opp til 60 minutter.

Det skal også være brukervennlig og enkelt å bruke, ettersom det er myntet på de som liker å filme mens de bader eller står på ski. Kameraet har en vippbar LCD-skjerm som vendes inn mot kameragrepet når det ikke er i bruk. WA10 er utstyr med en bakgrunnsbelyst CMOS-sensor på 12 megapiksler og kan filme med en oppløsning på 1080p, eller full-HD.

Filformatet WA10 filmer i er MPEG-4 AVC, og det følger også med en programvare som skal gjøre det enkelt for fotografen å dele innholdet fra kameraet til Youtube og Facebook.

Kameraet vil være tilgjengelig fra juni 2011, men pris er foreløpig ukjent.

Panasonic WA10 kommer i tre forskjellige farger.

Sammen med HX-WA10 slippes også modellene HX-DC10 og HX-DC1. Disse modellene vet vi ikke så mye om ennå, da Panasonic ikke har beskrevet de i noen særlig grad i sin pressemelding. DC10 er i følge Panasonic et lite, kompakt videokamera som filmer i full-HD på en bakgrunnsbelyst CMOS-sensor, slik som WA10. Slike sensorer er designet for å fange opp mye lys, slik at kvaliteten skal bli best mulig selv under dårlige lysforhold. Bildebrikken har en oppløsning på 16 megapiksler, om du ønsker å fotografere stillbilder.

CMOS til kompaktmaeraer

Panasonic har ikke noe særlig mer info om DC1 for øyeblikket. Produsenten nevner i sin pressemelding at kameraet kan filme i full-HD i MPG4-format. Det kan også ta stillbilder med en oppløsning på 14 megapiksler og har en LCD-skjerm på 7,6cm (3 tommer). Vi vil komme tilbake til disse modellene når vi har mer informasjon og bilder.

Panasonic HM-TA20. Et lite kamera som er lett å putte i lomma.
Do you wanna play? Push the red button.

Panasonic har også annonsert modellen HM-TA20. Dette kameraet har et kvadratisk utseende, og ligner nesten på en mobiltelefon ved første øyekast. Denne modellen skal tåle en del juling, og i følge Panasonic skal kameraet være vanntett, støt- og støvsikkert.

Kameraet har også en integrert USB-arm, for rask tilkobling til datamaskinen. Her følger det med et program som starter automatisk, som skal hjelpe fotografen med å overføre bildene til maskinen, eller direkte til Youtube og Facebook.

Panasonic TA20 skal også ha taleinnspilling, om du ønsker å ta opptak under forelesningen eller intervjuer. Også her er full-HD på plass, men oppløsning på bildebrikken eller format er ikke nevnt fra Panasonics side.

Fire nye fra Panasonic

Det siste kameraet i lanseringsrekken er Panasonic HM-TA2. Også her er Panasonic sparsommelig med informasjon, men det skal være snakk om et lite mobilt HD-kamera med Night View-funksjon for å kunne filme i mørke omgivelser, med en 7,6cm (3 tommer) berøringsskjerm. Med dette kameraet følger det også med et stativ for selvportrett, for de som liker å fotografere eller filme seg selv.

Alle modellene vil være tilgjengelig på markedet fra juni 2011, men pris er foreløpig ikke kjent. Vi kommer tilbake med mer info, priser og bilder av disse kameraene så fort vi får mer informasjon fra Panasonic.

Les også
Revolver skyter og tar bilde samtidig
Les også
Verdens minste systemkamera med søker
Les også
Dette hater vi med kameraet
Les også
Kompaktdryss fra Nikon
annonse

Les også