Nyhet

Last ned lynrask IE9

Internet Explorer 9 (RC) er klar for nedlasting etter flere måneder med betatesting. Denne lanseringskandidaten er «feature complete», det vil si alle funksjoner som skal være med i den endelige versjonen er også med i denne versjonen.

Brukergrensesnittet i IE9 er blitt ganske kompakt og minimalistisk i forhold til tidligere IE-versjoner – det ligner faktisk en del på Googles nettleser Chrome.

Søk fra adresselinjen

Det går an å søke direkte fra adresselinjen. Dersom man skriver inn en nettadresse, går man direkte til dette. Hvis man skriver inn et søkeord, så startes et søk med den forhåndsvalgte søkemotoren.

Faner

Fanefunksjonen er blitt forbedret på flere områder. Blant annet kan enkeltfaner flyttes ut på skrivebordet, og dermed løsrives fra nettleseren. Det går også an å klikke-og-dra en fane ned til oppgavelinjen i Windows og feste den der.

Siden for ny fane har fått en ny utforming. Dette er en side som viser nettsteder som er mest besøkte. Nettstedene har fargekoder for rask navigasjon. En indikatorlinje for område angir også hvor ofte du besøker hvert område.

Nedlasting

Nedlastingsbehandling er en ny funksjon med en løpende liste over filer som blir lastet ned fra internett. Brukeren blir varsler om eventuelle skadelige filer. Enkeltnedlastinger kan stanses midlertidig, og startes på nytt ved et senere tidspunkt.

Maskinvareakselerasjon

I Internet Explorer brukes kraften til grafikkprosessoren (GPU) i datamaskinen til å håndtere krevende grafikkbehandlingsoppgaver, for eksempel direkteavspilling av video, for å øke ytelsen.

Webstandarder

I tillegg skal IE9 ha bedre støtte for webstandarder som HTML5 og CSS.

Raskere

Det kan også nevnes at vi har tatt en såkalt Sunspider Javasript Benchamrk-test, og fikk resultatet 300 ms. Dette resultatet isolert sett forteller oss ingenting, men vi har foretatt samme testen (på samme PC) på flere andre nettlesere, og IE9 viser seg å være raskest – les mer i vår test av Chrome 8.0.

Last ned

Du finner mer informasjon om IE9 RC og nedlastingslenker på beautyoftheweb.com. IE9 RC kan også lastes ned fra microsoft.com. Vær oppmerksom på at dette ikke er en endelig versjon av Internet Explorer 9.0.

(Kilde: Microsoft)

Les også
Firefox får kraftig overhaling
Les også
Chrome 10 er ute
Les også
Windows Home Server er reddet?
Les også
Slik kan du fjerne IE9 beta
Les også
Vesentlig raskere IE
annonse