Tek.no

Nyhet

Ekstern minnekortleser til mobilen

Espen Irwing Swang
5 Sept 2005 17:43

(Berlin/Mobilen.no): Noen husker sikkert hvordan Ericsson i sin tid kom med IR-port og Bluetooth-dongle til å koble i bunnen av telefonen. Senere er de kommet med FM-radio, laserpeker, diodelykt og kamerablits basert på samme prinsipp.
Kortleser
Men minnekortleser for bunnpluggen har vi foreløpig ikke sett noe til, før Grundig benyttet IFA til å presentere nettopp en slik løsning.

Den lille pluggen har kontakt for tilkobling til USB-kabel, og kan således kobles direkte til en PC for overføring av filer. I pluggen sitter en TransFlash-brikke på størrelse med en lillefingernegl. Pluggen leveres med en 64 MB minnebrikke, men du kan selvsagt utvide med høykapasitetskort dersom du skulle trenge dette.
Minneutvidelse
For ordens skyld – det er ikke noen MP3-spiller eller annen avspillerteknologi i pluggen. Skal du ha glede av den må du derfor ha en mobiltelefon som kan spille av filene du lagrer på kortet, enten du lagrer musikk, bilder eller Java-spill til mobilen på kortet.

Grundigs mobiltelefoner selges foreløpig bare i Spania, men vil på sikt bli introdusert i det meste av Europa, opplyser en talskvinne for Grundig til Mobilen.no.

annonse

Les også