Til hovedinnhold

NetCom tredobler hastighetene

4G-nett kommer nå for fullt og vil innen få år gi oss surfehastigheter som kan sammenlignes med fastnettsbredbånd via mobilnettet. Det betyr imidlertid ikke at 3G skrapes med det første. Tvert imot, for operatørene ser naturligvis behovet for å bruke 3G-nettene sine til å dekke mobilsurfing og som ekstra kapasitet for mobilt bredbånd i årene som kommer.

Både Telenor, Ice.net og NetCom har varslet betydelige oppgraderinger av sine mobilnett, og i dag har sistnevnte en skikkelig gladmelding til kundene sine.

NetCom lanserer nå turbo-3G+ (pluss) som kan gi deg teoretiske surfehastigheter på inntil 21 Mbit/s.

To byer først ut
Oslo og Trondheim er først ut med oppgraderingen til turbo-3G+, men på nyåret vil 60 prosent av befolkningen få det samme. Steder som i dag har 7.2 Mbit/s blir oppgradert til 14.4 Mbit/s, mens 150 utvalgte byer, vinter- og sommersteder får teoretiske nedlastningshastigheter på 21 Mbit/s.

Mobilt bredbånd er en delt ressurs, og med oppgraderingen blir kapasiteten i mobilnettet sterkt forbedret. Det innebærer blant annet at flere kan bruke mobilt bredbånd samtidig uten at det forringer hastigheten.

- Vi har det siste året lagt grunnlaget for turbo-3G+ gjennom store investeringer i fiber til basestasjonene og moderne 3G-utstyr. Innen utgangen av mars vil nærmere 60 prosent av våre 3G-basestasjonene ha fibertilknytning, noe som gir høyere 3G-hastigheter og bedre kapasitet til en stadig større andel av våre kunder, sier Jon Christian Hillestad, teknisk direktør i NetCom.

Opplastingshastighetene økes også fra 2 Mbit/s til 5,76 Mbit/s i hele 3G-nettet. Responstiden vil dessuten bli forbedret med om lag 40 prosent.

Merk at reelle hastigheter som du oppnår vil være lavere enn de teoretiske hastighetene. NetCom oppgir at du kan forvente mellom 0,5 og 6 Mbit/s med 7,2 Mbit/s turbo-3G.

Les også: Netcom kan ikke love 4G-åpning før jul

9 av 10 får 4G i 2012
NetCom er i godt gang med å overhale hele mobilnettet sitt. Ved utgangen av 2012 vil 95 prosent av befolkningen ha tilgang til et forbedret 3G-nett med ny teknologi, lover operatøren. Innen samme tid vil også 89 prosent av befolkningen ha 4G-dekning fra NetCom.

- Vi ønsker å tilby kundene våre høyhastighets mobilt bredbånd, og er glade for å kunne øke hastigheten i 3G-nettet allerede nå. Ettersom mobilt bredbånd er en delt ressurs vil den brukeropplevde hastigheten variere, men kundene vil kunne oppleve hastigheter som er tre ganger høyere enn i dag, avslutter Hillestad.
Les også:Slik surfer du billigst i juleferien

Mer om
annonse