Til hovedinnhold

Toshiba lanserer Folio 100

Toshiba Norge kunne i dag annonsere nettbrettet Folio 100 for det norske markedet. Brettet minner ikke rent lite om Apples iPad, med sin 10 tommer store skjerm og like dimensjoner. Folio har også innebygd akselerometer, Bluetooth og 16 GB lagringsplass.

På noen punkter kommer riktignok Folio til kort mot iPad. Brettet er for eksempel 100 gram tyngre og har 22 % mindre piksler på skjermen. Batteriet holder kun til 7 timers bruk. Til gjengjeld er Folio adskillig billgere enn sin aluminiumskledde konkurrent. De første nettbutikkene har listet det opp til priser på 3500 kroner, mens du må ut med rundt 5500 kroner for en 16 GB iPad.

Tilkoblingsmulighetene er også noen helt andre. Du kan sette inn SD minnekort for å få mer lagringsplass og kopiere inn og ut innhold. Brettet har en egen USB-inngang som kan brukes for å koble til tilbehør og HDMI for å koble det rett til TV og prosjektor. Ikke minst har Folio et innebygget kamera på 1,3 megapiksler og støtte for Flash, to ting mange savner på iPad.

Prosessoren som driver maskineriet er levert av Nvidia og heter Tegra 2. Toshiba tilbyr en egen valgfri HDMI-dock som leveres med fjernkontroll, slik at man kan bruke Folio 100 som et mediesenter i stuen.

Ingen Google-apps

Operativsystemet som brukes er Android 2.2, det samme systemet som brukes i Samsung Galaxy Tab. Ifølge IntoMobile skal det imidlertid være en stor hake ved systemet – Google har ikke gitt Folio 100 tilgang til Android Market som betyr at du ikke kan laste ned apps herfra. I stedet skal Toshiba lage sin egen applikasjonsbutikk kalt Toshiba Market Place.

Ifølge Toshiba kan vi vente Folio 100 i butikkhyllene i løpet av oktober, og de første nettbutikkene har allerede begynt å ta imot bestillinger. Utgaven med 3G kommer først neste år.

Her finner du laveste pris på Toshiba Folio 100.
Interessert i et nettbrett? 
Se også vår duell mellom Galaxy Tab og iPad.

Nedenfor kan du se IntoMobiles videotest av et prøveeksemplar av Folio 100.

annonse