Tek.no

Nyhet

Slik blir Intels nye SSD-er

11 Okt 2010 17:00

Å bytte ut din gamle harddisk med en SSD (minnedisk) er kanskje den beste enkeltoppgraderingen du kan gi en litt sliten datamaskin. En god SSD vil kunne sørge for raskere oppstart, mindre støy og varme og bedre ytelse i flere programmer.
Les også: Få raskere PC med SSD
Ulempen med disse minnediskene er at de har liten kapasitet og høye priser. Men nå vil dette snart forandre seg.

Tredje generasjon X25-M

Intel er kjent for å sette sammen noen av de beste SSD-ene på markedet, og for vanlige forbrukere er det modellen X25-M som gjelder. Tidligere i år tok vi også en kikk på andregenerasjons-utgaven på 80 GB, som da kostet rundt 1900 kroner.
Nå har spesifikasjonene til neste generasjon X25-M blitt kjent, og vi får nå mer plass å boltre oss på. I tillegg til dagens størrelser på 80 og 160 GB får vi også modeller på 300 og 600 GB.


Av andre gode nyheter med 3. generasjons SSD-er er at de er også er kjappere, har bedre levetid og er sikrere. Den eneste ulempen vi ser er at de også har et høyere strømforbruk, spesielt når de jobber.
Prisene er ikke kjent, men det som er sikkert er at den kommende generasjonen vil bruke et flashminne som er produsert på 25 nanometer (nm, 1 nm er 1 milliarddels meter) produksjonsteknikk, mot 32 nm på 2. generasjons X25-M. Ifølge AnandTech vil dette gi oss dobbelt så stor kapasitet på samme fysiske plass, og at det bortimot tilsvarer en halvering av flashminneprisene.
Les også: Verd å vite om SSD
Men om vi får oppleve at SSD plutselig går til "halv pris" er et annet spørsmål. Kjente faktorer som tilbud og etterspørsel gjør jo at markedet vil gjøre litt som det vil. Men at du vil få mer SSD for mindre penger er det ingen tvil om.
Akkurat når vi ser de nye minnediskene i butikken er litt usikkert, men etter planen skal de i hvert fall være på markdedet i løpet av første kvartal 2011.
Spillere bør også vurdere SSD:
For harddisken din ødelegger spillgrafikken
Kilde: AnandTech

Les også
Lanserer raskere SSD-er
Les også
Fem fine SSD-verktøy
Les også
Billigere SSD-er fra Intel
Les også
Velge SSD eller ikke?
Les også
Verd å vite om SSD
Les også
Få superdisk - uten strev
Les også
Både kjapp og stor
annonse

Les også