Hils på Android 3.0 Honeycomb

Det verserer fortløpende rykter omkring fremtidige versjoner av Android. Den senere tid har disse ryktene i hovedsak dreid seg om hvorvidt Honeycomb ville være Android 2.4 eller 3.0, og om versjonen ville bli utelukkende for nettbrett.

De siste dagene har det i forbindelse med produktlanseringer på Consumer Electronics Show i Las Vegas, blitt klart at Android 2.4 blir en oppdatert Gingerbread-versjon, mens Honeycomb vil bære versjonsnummer 3.0.

Ryktene delvis bekreftet

Videoen som nå er ute virker i stor grad å bekrefte antakelsen om at Honeycomb blir et rent nettbrettsystem. De andre ryktene omkring maskinvarekrav vet vi foreløpig lite om.

De ryktede maskinvarekravene var relativt heftige. Tegra 2-plattformen fra Nvidia skal ifølge ryktene være den eneste plattformen som oppfyller kravene, og 1280 x 720 ble omtalt som nedre grense for skjermoppløsning. Foreløpig står dette altså som ubekreftede påstander.

Tilpasset storskjerm

Alt i alt ser det ut til at Android 3.0 i betydelig grad har blitt tilpasset de store skjermene nettbrett tilbyr. Grafisk ser vi blant annet at måten hjemmeskjermer tilpasses på er endret. Det ser også ut til at veksling mellom hjemmeskjermer har fått en betydelig ansiktsløftning.

Vi får også se at Androids nettleser nå har fått fanebasert surfing, med tydelige faner øverst på skjermen.

Les også
Android OS 3.0 Honeycomb
Les også
Desire HD har problemer med SMS
Les også
Sony Ericsson Xperia Arc er lansert
Les også
LG Optimus Black er lansert
Les også
Vi tafser på den første Tegra 2-telefonen
annonse