Til hovedinnhold

– Netcom lyger om 4G

Netcom slo seg på brystet før jul da de annonserte å være først i verden med 4G-nett. Nå får imidlertid operatøren pepper for ordbruken. Den internasjonale teleunionen ITU slo nemlig for to uker siden fast at LTE-teknologien Netcom bruker går for tregt til at det kan kalles 4G.

For å kunne bruke uttrykket 4G må mobilnettet ha en nedlastningshastighet på minst 100 Mbit/s, mener det internasjonale organet. Netcoms nett klarer ikke å levere mer enn 5 - 20 Mbit/s, og er således langt unna å tilfredsstille kravet.

Like fullt har Netcom valgt å fortsette å kalle det nye datanettet sitt for et 4G-nett.

– Avslappet forhold til sannheten
Teleanalytikeren John Strand går i en epost til Digi.no så langt som å si at Netcoms pressesjef Øyvind Vederhus nå lyger.

- Jeg er ikke overrasket over at Øyvind stadig kaller LTE for 4G. Det er ikke første gang jeg tar ham i å ha et avslappet forhold til sannheten [...] Historien er full av PR-folk som lyver og manipulerer sannheten, og i televerdenen er det dessverre mange av den slags folk som tror at hvis man hyper tingene opp, så kjøper kundene mer.

Vederhus har kastet seg inn i det som har blitt en opphisset debatt, og nekter å godta Strands påstander.

- Det er like fornøyelig nå som tidligere å se din totale mangel på forståelse for verden utenfor de korrekte teknologiske termer. Dette handler ikke om sant eller usant [...] det handler om å bli forstått, og å snakke til kundene på kundenes premisser, skriver han.

Vil fortsatt hete 4G
Vederhus understreker at til noen kommer frem at Netcom ikke har lov å kalle tilbudet sitt 4G, vil de forsette med det.

- En samlet bransje kaller LTE for 4G.

Strand kjøper ikke argumentasjon.

- Jeg konstaterer at Netcom fortsetter med å lyve overfor kundene sine, og at de er stolt av det, svarer teleanalytikeren i en epost til Digi mandag morgen.

Les hele debatten på Digi.no.

Les også: Vi har prøvd 4G fra Netcom

Mer om
annonse