Til hovedinnhold

BankID på mobil tar av

Flere enn 200 000 har lagt kodebrikken til side.

Det har stormet rundt BankID etter fjorårets mange sikkerhetshull i Java-plattformen. Med BankID på mobil kan bankkundene logge inn uten både kodebrikke og Java. Telenor melder i dag at fler enn 200 000 mobilbrukere har tatt i bruk løsningen.

Tjenesten er foreløpig tilgjengelig for som kunder har mobilabonnement hos Telenors ulike merkevarer, i tillegg til Hello Norway, Telipol og Phonero. Løsningen virker i nettbanker fra DNB, Sparebank 1, Eika og Skandiabanken.

Dobbelt så mange kunder

Fra mai i fjor til nå har antallet kunder med BankID på mobil mer enn doblet seg. I mai i fjor var det nemlig 100 000 brukere på systemet.

– Bruken beviser nytten; hver eneste BankID på mobil-kunde brukte denne tjenesten, i snitt, hele 11,7 ganger i mai måned i år. Mange blir overrasket over hvor nyttig og enkel tjenesten er når de først tar den i bruk, forklarer sjef for Telenor Norge, Berit Svendsen, i pressemeldingen.

Les også: To av ti bruker bank-apper

Enklere å handle på nett

Ved siden av å slippe å tenke på de stadige sikkerhetshullene i Java-klienten for PC, er en viktig fordel at brukerne alltid har "kodebrikken" tilgjengelig, i lomma. Det forenkler både netthandel og bruk av nettbank.

Løsningen er bakt inn i SIM-kortet – og følger det, slik at bytte av telefon heller ikke er noen hindring. Heller ikke type mobil bør være noe problem, siden de fleste mobilene på markedet støtter løsningen. Bekreftelsesmeldinger fortsetter å dukke opp på den nye mobilen, så lenge SIM-kortet er satt opp for tjenesten.

Flere banker og operatører

Så langt har brukerne vært bundet til et begrenset antall operatører og banker, men BankID er i ferd med å utvide ordningen.

I løpet av de kommende månedene skal kunder hos operatørene Tele2, One Call, MyCall og Network Norway få muligheten til å plassere kodebrikken sin i SIM-kortet. Det skal også legges til 22 nye banker i ordningen, ifølge BankID Norge.

Les også: Mobilbanken blir stadig viktigere

(Kilder: Pressemelding, bankid.no)

annonse