Til hovedinnhold

Reddet bilder fra kamera etter fire år i havet

Skikkelig robust SD-kort.

Bilder fra digitalkameraer har vært reddet fra havbunnen før, men kan det virkelig være noe igjen etter fire år i havet?

Peter Govaars vandret langs en strand i California og ante fred og ingen fare da han plutselig snublet over restene av et kamera med SD-kortet fremdeles intakt.

Govaars bragte med seg SD-kortet hjem, tok det fra hverandre og brukte rundt 30 minutter på å rense det. Han ble deretter overrasket over å finne 104 fotografier tatt i en periode på to uker i juni 2007.

Enkel rensemetode

Govaars åpnet kortet først med en kniv fra X-Acto, før han renset kretsene med isopropanol for å fjerne salt fra å blokkere pluggene.

Deretter monterte han hele kortet sammen igjen og satte det inn i en kortleser. Hvis man uheldigvis skulle miste minnekort i saltvann kan dette dermed være en metode for å få det til å virke igjen.

Her er et av bildene som ble funnet på SD-kortet:

Men historien var ikke over...

Etter at saken ble kjent via Peter Govaars Flickr-side, har han faktisk klart å finne igjen eieren ved hjelp av detektivarbeid fra årvåkne lesere.

Kameraet ble mistet ved et uhell ved en kai i Santa Cruz for fire år siden når den kvinnelige eieren tok bilder av sjøløver. Nå skal Govaars sende SD-kortet og bildene tilbake, og historien får en lykkelig slutt.

(Kilde: PetaPixel)

annonse