Til hovedinnhold

Hva i alle dager er dette for noe?

Det ser ut som et objektiv, men skal tilsynelatende være et kamera.

Sonyalpharumors.com

Noen ganger snubler vi over rykter som bare er for spesielle til å ikke videreformidle dem. Dette er en slik anledning.

Nå har det nemlig dukket opp noe som ser ut som et hvilket som helst objektiv, men som, skal vi tro sonyalpharumors.com, er nesten et fullverdig kamera.

Styres via mobilen

Slik skal objektiv-kameraet ettersigende se ut. Foto: Sonyalpharumors.com

Det skal være snakk om to objektiver, kalt DSC-QX10 og DSC-QX100, melder nevnte sonyapharumors.com. Begge skal være utstyrt med en innebygget bildebrikke, bildeprosessor og WiFi/NFC (Near Field Communication), i tillegg til en egen minnekortinngang for SD-kort.

Dermed kan man nesten si at de er fullverdige kameraer, det eneste som mangler er en skjerm og kontrollmuligheter. Det er her mobiltelefonen eller nettbrettet kommer inn; du bruker skjermen på enheten din, både til å styre kameraet og å se bildene i etterkant.

Objektivene skal kunne festes magnetisk på enheten din, muligens også med en form for gripemekaniske, etter bildene å dømme.

RX100 i mobilvariant

Objektiv-«kameraet» kalt QX100 skal ettersigende være basert på Sonys ferske RX100MII, som vi nylig kikket litt nærmere på. Spesielt interessant er det at objektivet da skal være utstyrt med den samme éntommers-bildebrikka som nevnte RX100MII.

Les også: Slik er Sony RX100MII

QX10 skal på sin side være basert på Sony WX150 og by på 10 ganger zoom og en 1/2.3-tommers bildebrikke med 18 megapiksler.

Enn så lenge er altså disse objektiv-«kameraene» rene spekulasjoner og bør tas med en god klype salt. Om det viser seg at dette er snakk om reelle produkter, vil vi kanskje få vite mer om under årets IFA-messe i begynnelsen av september.

Mobilkameraet er fremdeles en pusling: Les hvorfor du fremdeles bør bruke et dedikert kamera her »

(Kilde: sonyalpharumors.com)

annonse