Til hovedinnhold

Nå er Googles strømmetjenester i Norge

Hent egne låter fra skyen.

Nå skal vi ikke akkurat klage over strømmetilbudet her i Norge, med milioner av låter fra utallige tjenester og ørten ulike filmtilbydere å velge blant.

Likevel, alt kan bli bedre, og enkelte av oss har nok savnet spesielt en strømmetilbyder av en viss størrelse.

I dag er heldigvis ventetiden over, da Google endelig har lansert sin musikk- og videostrømmetjeneste her i landet, over to år etter at de gjorde det i USA.

Strøm dine låter

Med musikkstrømmetjenesten Google Play Musikk prøver selskapet å slå tre fluer i en smekk.

For det første går de rett i strupen på Apples iTunes ved at du nå kan kjøpe låter fra deres egen butikk, som du vil ha til odel og eie helt uten noe DRM-kjas.

Om du abonnerer på tjenesten «All Access», kan du i tillegg strømme fritt fra et utvalg på over 20 millioner låter.

Dette er dog ikke særlig revolusjonerende, men det som virkelig skiller Google Play Musikk fra strømmetjenester som Spotify og Wimp, er at du kan laste opp inntil 20 000 av dine egne låter til skyen og strømme disse til enhetene dine.

Dette er flott om du ikke finner en av favoritt-artisten din på All Access, men liker å ha alt på samme sted eller bare ønsker å ha din egen musikk med deg hvor enn du er i verden.

Uansett om du velger å abonnere på All Access eller kun benytte deg av skylagringen for egen musikk, vil du kunne lagre artister, enkeltlåter eller spillelister for frakoblet avspilling på enhetene dine.

Utfordrer på video

Google satser ikke bare på å lirke seg inn i musikkstrømmemarkedet, for også video på farten blir et satsningsområde. Med Google Play Filmer kan du nemlig både kjøpe og leie filmer fra hvor som helst.

De fleste filmene vil være tilgjengelig i HD-kvalitet. Google hevder at utvalget av filmer allerede er bredt og at nye filmer stadig vil bli lagt til på tjenesten. Å leie en film koster fra 29 kroner og oppover, men det er uvisst om disse prisene i første rekke gjelder HD- eller SD-filmer.

Egne apper

Googles nye strømmetjenester støtter iOS- og Android-enheter. Om du vil bruke tjenesten på datamaskinen din skjer derimot alt gjennom nettleseren, uten at du behøver å installere spesiell programvare.

Google Play Musikk ligger allerede ferdig installert mange Andriod-telefoner, og fungerte strålende da vi tok en prøverunde. Litt mer herk var det å få video-appen til å fungere.

For å få Play Film-appen installert måtte vi innom Google Play og søke etter «Play Film» før vi kunne aktivere funksjonen. Men dette hold heller ikke. Da vi åpnet appen fikk vi nemlig beskjed om at Play Filmer foreløpig ikke var tilgjengelig i Norge. Det som løste vår lille misforståelse med appen var likevel ikke så vrien. Etter en omstart av telefoene fungerte nemlig alt fint.

Strømming av egen musikk er gratis med en Google-konto, mens All Access og filmleie koster penger. Som et introduksjonstilbud får du tilgang til All Access gratis de første 30 dagene, og deretter for 79 kroner måneden om du tegner deg opp før 30. april. Normal pris skal ifølge Google bli 99 kroner måneden fra 1. mai.

For audiofile kan musikkstrømming være et herk:
Det ønsket norske Wimp å gjøre noe med »

annonse