Nyhet

Apple vil at du leverer inn uoriginale iPhone-ladere

Kinesisk kvinne drept av usikker lader. Nå gir Apple rabatt på originalladere.

I midten av juli skrev vi om den 23 år gamle kinesiske kvinnen Ma Ailun som døde av elektrosjokk etter å ha forsøkt å besvare et anrop på sin iPhone 5, mens telefonen var plugget i en stikkontakt for å lade. Apple uttalte da at de ville undersøke hva som kan være årsaken til ulykken.

I dag gikk Apple ut med en melding om at de som har uoriginale ladere til iPhone, iPad eller iPod kan levere laderne hos en Apple Store-butikk eller hos en av Apples autoriserte serviceverksteder. Hvis man trenger en ny lader, tilbyr Apple disse til 10 dollar – eller tilsvarende i lokal valuta. Det tilsvarer rundt 60 norske kroner. En lader til iPhone koster 149 kroner i Apple Store.

Kan utgjøre en sikkerhetsrisiko

Meldingen sier ingenting om uhell relatert til uoriginale ladere, men ifølge Apple ønsker selskapet å forsikre seg om at deres kunder er trygge.

«Det har nylig vært rapporter om at noen falske og tredjeparts strømadaptere kanskje ikke er designet riktig, og kan utgjøre en sikkerhetsrisiko. Selv om det ikke er problemer med alle tredjepartsadaptere, annonserer vi nå et tilbakekallingsprogram for USB-strømadaptere, slik at kundene kan skaffe seg adaptere som er designet på riktig måte", skriver selskapet på sine nettsider.

Ifølge Apple gjennomgår alle deres strømadaptere grundig sikkerhetstesting, og er designet for å tilfredsstille kravene som finnes i ulike land verden over.

Tilbudet gjelder også i Norge

Apple sier ingenting om hvor i verden tilbudet gjelder. Men Humac, som er Nordens største Apple-forhandler, forteller til Amobil at innbytteprogrammet gjelder også i Norge fra og med den 16. august.

– Jeg har nå fått bekreftet at dette vil gjelde også her i Norge. Men vi har foreløpig ikke fått informasjon om hvordan det skal løses rent praktisk, og hvordan prisene vil bli, opplyser Bård Kvamme, country manager i Humac.

Les også: Døde av elektrosjokk med iPhone 5 i hånden

(Kilder: Apple, BBC)

Les også
– Fant 600 farlige ladere i butikkhyllene
Les også
Du får bare bytte én Apple-lader
Les også
iOS 7 klar 5. september
Les også
– Planlegger to nye iPad-er senere i år
Les også
Video: Er dette iPad 5 og iPhone 5C?
Les også
Døde av elektrosjokk med iPhone 5 i hånden
Les også
– Ny iPhone vil også bli hatet
Les også
En av disse kjører Android
Les også
Portable Power Bank: Flatt batteri? Her er løsningen!
annonse