Så dårlig er film- og TV-utvalget til strømmetjenestene

Netflix og de andre imponerer ikke i stor undersøkelse.

De fleste som bruker den populære strømmetjenesten Netflix på regelmessig basis har sikkert oppdaget at det er mye man ikke finner i utvalget når det gjelder filmer og TV-serier.

Nøyaktig hvordan det står til med utvalget har vi nå endelig fått et mer detaljer innblikk i. Som nettstedet TorrentFreak melder har det nemlig blitt foretatt en omfattende undersøkelse av hva som er tilgjengelig av filmer og TV-serier på en rekke lovlige distribusjonsplattformer.

Undersøkelsen ble utført av selskapet KPMG og bestilt av innholdsprodusenten NBC Universal. Motivet bak studien ser altså ut til å ha vært å tilbakevise påstandene om det tynne utvalget på lovlige kanaler, noe som gjerne brukes som et argument for ulovlig nedlasting.

Strømmetjenester dårlig ut

Studien omfattet hele 34 nettbaserte distribusjonstjenester, som da inkluderte både leietjenester, digital nedlastning og abonnementsbaserte strømmetjenester som Netflix. For å avdekke utvalget ble til sammen 808 av de mest populære og kritikerroste filmene, i tillegg til 724 TV-titler, sjekket opp mot tjenestene.

I tråd med det som ser ut til å ha vært intensjonen med undersøkelsen kom KPMG riktignok frem til at hele 94 prosent av de 808 filmene var tilgjengelig via minst én av de lovlige kanalene. 81 prosent var tilgjengelig via minst ti av tjenestene.

Om man går litt mer detajert til verks kommer det imidlertid frem at i kategorien abonnementsbaserte «video-on-demand»-tjenester, som blant annet omfatter Netflix og Hulu, er det bare 16 prosent av de nevnte filmene som er tilgjengelige.

Digital nedlastning best

Når det gjelder TV-titler var resultatet litt bedre, men heller ikke der var tallene spesielt imponerende. Av de 724 mest populære TV-titlene ble det funnet 44 prosent av dem på de abonnementsbaserte strømmetjenestene.

Både når det gjelder film og TV er det tjenestene i kategorien digital nedlasting som har det desidert største utvalget. Denne kategorien inkluderer tjenester som iTunes, Google Play og Amazon Instant Video. 94 prosent av filmtitlene og 81 prosent av TV-titlene var tilgjengelige via slike tjenester.

Undersøkelsen gjelder riktignok det amerikanske markedet, men gir jo også en klar indikasjon på hvordan tilstanden er for norske forbrukere. For flere detaljer om studien kan du lese hele rapporten til KPMG.

Ser du mye TV og film på farten? Slik tar du med deg TV-signalene på mobilen (Ekstra) »

Les også
Denne strømmetjenesten har flest filmer og serier
Les også
Slik skal Twitter få deg til å se mer på TV
Les også
Studenter velger bort TV
Les også
Gjemmer nordmenn piratkopieringen sin med VPN?
Les også
Regissør ba pirater om å laste opp filmen hans på Pirate Bay
Les også
Netflix tester egen anonym-titting
Les også
Nettleser-utvidelse utvider Netflix...
annonse