Nyhet

Her sprenger politiet et hjemmelaget kamera som skulle fotografere solens bane

Solargrafii-kameraet lignet visst litt for mye på en bombe.

Det å ta bilder med ekstra lang eksponeringstid kan by på en del utfordringer, som for eksempel å finne et egnet sted å plassere kameraet i en lengre tidsperiode. En amerikansk hobbyfotograf har nå smertelig fått erfare at en bro midt i byen antakelig ikke er det ideelle stedet å foreta lange eksponeringer fra.

Den lokale TV-kanalen i den amerikanske storbyen Atlanta, WSB-TV, rapporterer nå at det som etter all sannsynlighet var et fotoapparat nylig ble sprengt i filler av politiets bombegruppe i byen.

Slik så kameraet ut før det ble sprengt i filler. Foto: WSB-TV

Trolig et solargrafi-kamera

Det mistenkelige objektet var festet med tape til siden av en bro som går over en travel motorvei i Atlanta og ble observert av et antall forbipasserende fotgjengere, som altså tilkalte politiet. Politiet satte dermed bombeeksperter på saken, som valgte å ikke ta noen sjanser og ødela objektet med en kontrollert eksplosjon.

En av dem som observerte objektet i forkant sa til politiet at en lapp med skriften «Sakte film-video. Må ikke flyttes før til våren» var festet til objektet. Et annet vitne skrev på Reddit at objektet var et langeksponeringskamera laget av en Cola-boks, og at det stod på en lapp at det var et «kunstprosjekt».

På grunnlaget av denne informasjonen har blant annet fotonettstedet PetaPixel konludert med at kameraet mest sannsynlig var et hjemmelaget pinhole-kamera som er blitt plassert ut for å lage et såkalt solargrafi-bilde. Solargrafier er bilder som viser solens bane over himmelen, og som krever flere måneder lange eksponeringer.

Fotografen selv ser ikke ut til å ha kommet på banen i forbindelse med saken, som muligens kan fungere som en aldri så liten advarsel til folk som planlegger å plassere ut kameraer for lange eksponeringer i det offentlige rom. Mer informasjon om saken kan du lese hos WSB-TV.

Det finnes mange måter å lage et pinhole-kamera på: Slik lager du et pinhole-kamera ev en Pringles-boks »

Les også
Når kan politiet gjennomsøke PC-en og mobilen din?
Les også
Laget kamera av én LEGO-kloss
Les også
Slik lager du et pinhole-kamera av en Pringles-boks
annonse