Til hovedinnhold

Razers spillbærbare får rå oppløsning og masse kraft

Blade Pro finnes nå som 14-tommer.

Razer

PC-produsenten Razer gjorde seg bemerket i fjor med introduksjonen av Razer Blade Pro-modellen, en både spinkel og muskuløs spillbærbar med en skjermstørrelse på 17 tommer. Denne var en oppgradering av modellen fra året før.

Nå melder Razer i en pressemelding at selskapet har nok en ny Razer Blade-modell på gang, med både slank innpakning og nok hestekrefter til å kunne kjøre de fleste grafikkoppgaver uten for mye hikke.

Den nye spillbærbare har i motsetning til fjorårets modell en skjerm på kun 14 tommer. Skjermen er av Sharps nye IGZO-merke, hvilket innebærer at den byr på en oppløsning på respektable 3200 x 1800 piksler, det vil si 262 piksler per tomme. Den har også ti-punkts berøringsstøtte.

Foto: Razer

Mye krutt

Under dekselet kommer Razers nye Blade-modell ellers med et skjermkort av typen GeForce GTX 870M, som er det nest kraftigste kortet i Nvidias helt nye 800M-serie for bærbare. Kortet har 3 GB videominne.

Dette akkompagneres av en firekjerners Intel Core i7-4702HQ-prosessor med en klokkefrekvens på 2,2 GHz, 8 GB minne og en SSD på enten 128 GB, 256 GB eller 512 GB.

Av tilkoblingsmuligheter leveres maskinen med 802.11ac trådløst nettverk, Bluetooth 4.0, tre USB 3.0-innganger og HDMI 1.4a audio- og videoutgang. Et innebygd webkamera med full HD-oppløsning er også på plass.

Syltynn

Razers nye Blade-PC måler 34,5 cm i bredden, 23,5 cm i dybden og en tykkelse på kun 1,78 cm, noe som definitivt gjør den til en av de tynneste spillbærbare på markedet. Den nylig kunngjorte, «Ultrabook-slanke» MSI GS60 Ghost Pro er til sammenligning 1,95 cm tykk.

Vekten ligger på 2,03 kilogram og er dermed også ganske upåklagelig. Batteritiden oppgis for øvrig til seks timer. Den amerikanske startprisen ligger på 2200 dollar, altså litt over 13 000 kroner, men norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent.

Sett opp et prisvarsel i Prisguiden, så får du beskjed når maskinen er tilgjengelig.

Razer slipper også nye mekaniske tastaturer: Helt ny bryterteknologi retter seg mot spillere »

)

(Kilde: Pressemelding)

annonse