Tek.no

Nyhet

Stadig flere dropper TV-pakken til fordel for strømmetjenester

Nordiske kunder kutter det tradisjonelle tilbudet.

Shutterstock
Joachim Froholt
13 Feb 2015 14:42

Arkena har gitt ut deres årlige Nordic Video Index-rapport, hvor de har sjekket vanene for bruk av TV- og strømmetjenester i Norden.

Økt usikkerhet

En av konklusjonene er at stadig flere velger bort eller kutter i de tradisjonelle TV-pakkene. I 2013 sa 7 prosent at de planla å droppe eller kutte i de tradisjonelle tilbudene, mens i 2014 var andelen økt til 10 prosent.

De viktigste funnene. Foto: Arkena

14 prosent sa i utgangspunktet nei, men at de planla å gjøre det på lengre sikt.

Det mest interessante er imidlertid at mens andelen som sa kategorisk nei var hele 68 prosent i 2013, hadde den sunket til 46 prosent i 2014. Det er «vet ikke»-kategorien som har økt mest.

Serier er mest populært på nettet

Undersøkelsen fant også at 52 prosent av de som bruker strømmetjenester abonnerer på kommersielle tjenester som Netflix og Viaplay. I Norge er denne andelen på hele 69 prosent, så vi ligger i en klar ledelse i Norden.

I gjennomsnitt betaler norske brukere over 200 kroner i måneden på strømmetjenester, sier Arkena. Der er vi også på topp i Norden.

Nordmenn bruker forøvrig 43 prosent av tiden på serier, 25 prosent på filmer og 19 prosent på dokumentarer.

Det er fortsatt datamaskinen som er den mest populære plattformen for strømmetjenester. Den er hovedplattformen for 45 prosent av de nordiske brukerne, mens 25 prosent bruker nettbrett.

Rapporten er basert på 4055 intervjuer gjort i desember.

Her til lands er Netflix den mest populære tjenesten
Men nordmenn er mer fornøyd med en norsk konkurrent »

(Kilde: Arkena via Flatpanels DK)

annonse

Les også