Til hovedinnhold

Nå vokser Honor-familien

Men den nye toppmodellen kommer neppe til Norge.

Tek.no/Barcelona: Huaweis datterselskap Honor presenterte to nye modeller under Mobile World Congress i Barcelona. Mest spennede er det nye flaggskipet Honor 6 Plus.

Men hos Huawei i Norge er de usikre på om telefonen vil komme i salg hos oss. Grunnen skal være usikkerhet rundt frekvensene telefonen bruker for overføring av data, får Tek.no opplyst.

Det vil i tilfelle være synd, for den nye Honor 6 Plus er en skikkelig oppgradering fra Honor 6, telefonen som var det beste mobilkjøpet du kunne gjøre i fjor, målt i hva du faktisk får for pengene.

Måler seg mot iPhone 6 Plus

Honor 6 Plus er pen å se på.

Den nye Honor 6 Plus har 5,5 tommer skjerm, det samme som iPhone 6 Plus. Men med smalere rammer er Honor-modellen betydelig mer lommevennlig enn iPhone 6 Plus. Skjermen har også samme oppløsning, 1080 x 1920 punkter. Skjermen ser helt strålende ut, og med metall i rammen på tre av sidene, er Honor 6 Plus en telefon som ser ganske eksklusiv ut.

Bakdekselet er laget av 6 lag med vevet glassfiber, slik at styrken på telefonen skal være høy. Materialet er det samme som brukes ved produksjon av militære hjelmer.

Kraftig prosessor

Begge de nye modellene støtter to SIM-kort.

Under pressekonferansen viste Honor til tester gjennomført av GSM Arena, som åpenbart har hatt tilgang til telefonene en stund. Geekbench 3-resultatene som ble lagt frem viser at Honor 6 Plus er litt raskere enn både Samsung Galaxy S5 og Samsung Galaxy Note 10.1 (2014). Prosessoren i Honor 6 Plus er en Kirin 925, mens Galaxy S5 har Snapdragon 801, og Samsung Galaxy Note 10.1 (2014) har en Exynos 5 Octa 5420.

Batteritiden har også vært sammenliknet av GSM Arena. Her oppnår Honor 23,4 dager i Standby, mot 16,25 for Galaxy S5, og 16 for iPhone 6 Plus.

Slike undersøkelser presentert av produsenten er selvsagt valgt ut med omhu. Telefonene testes på så mange måter, og Honor legger selvsagt bare frem de testene der de selv kommer best ut. Poenget er likevel klart; dette er en telefon som kniver med de råeste mobilene på markedet.

Superkamera

Honor 6 Plus har et meget spesielt kamera.

Det mest spennende med Huawei 6 Plus er likevel kameraet. Eller rettere sagt kameraene. Telefonen har nemlig to kameraer på baksiden, i tillegg til frontkameraet.

Slik fremstiller Huawei teknologien som gjør at de to kameraene måler avstander.på en nøyaktig måte. Fokustiden skal være 0,1 sekund.

De to kameraene tar bilder i 8 megapiksler oppløsning. Kameraene har hver sin bildebrikke, og tilsammen tar de inn dobbelt så mye lys som de ville gjort med bare en brikke. Legg til at de har en blenderåpning på F0,95, og resultatet er at du kan ta bilder selv om det er mørkt. Utløsertiden kan settes helt opp til 32 sekunder, men da må du naturlig nok sette telefonen i et stativ.

Nærgrensen er 7 millimeter, om du er glad i makrofotografering.

Telefonen bruker også de to kameraene til å måle avstander i bildet. Du kan redigere bildet etter at det er knipset, og endre dybdeskapheten slik at motivet ditt fremstår som skarpt, mens omgivelsene er mer eller mindre uklare. Effektene legger du til på en svært enkel måte.

Det er ikke kommet noen pris på telefonen, som skal være klar for salg i det meste av verden før sommeren. Men fremdeles er det altså ikke klart om den vil komme til Norge.

Honor 4X klar i mai

Honor 4 X har også 5,5 tommer skjerm, men oppløsningen er lavere enn på Honor 6 Plus.

Men til Norge kommer høyst sannsynlig den andre nykommeren Honor er klar med. Den heter Honor 4X, og er en enklere telefon med like stor skjerm. Mens 6 Plus har full HD-skjerm (1080p) har 4X fått en 720p-skjerm. Skjermen er ikke dårlig, men når den er så stor som den er ville den vært enda bedre med full HD-oppløsning.

Honor 4X har en fin tekstur på baksiden. Det gir godt grep og ser bra ut.

Designen er også enklere, og den har en Kirin 920-brikke, mot 925 i 6 Plus. Heller ikke dette er en sinke av en mobiltelefon, selv om den ikke er like rask som Honor 6 Plus.

Honor 4X blir en billig mobiltelefon. Den har en veiledende pris på 199 Euro, og kommer trolig til å koste under 2500 kroner i Norge. Salgsstart blir trolig i mai/juni. Begge modellene støtter Dual SIM, og fungerer som to telefoner i ett, der begge telefonene kan være aktive samtidig. Det er faktisk mulig, om enn lite praktisk, å ringe fra det ene SIM-kortet til det andre.

Les også våre andre saker fra årets mobilmesse i Barcelona >>

annonse