Til hovedinnhold

Apple-fabrikk sammenlignet arbeidere med dyr

Foxconn-sjefen inviterte direktør for zoologisk hage til ledersamling.

SumOfUs.org

Den kinesiske elektronikkprodusenten Hon Hai, også kjent som Foxconn, er igjen i hardt vær, etter at Foxconn-sjefen Terry Gou skal ha sammenlignet sine arbeidere med dyr. Foxconn produserer elektronikk for blant andre Apple, Hewlett-Packard, Microsoft og Sony.

– Hon Hai har en million arbeidere over hele verden, og ettersom mennesker også er dyr, gir det meg hodepine å tenke over hvordan jeg skal styre en million dyr, sa Gou på en nyttårsfest, ifølge Want Chinatimes.

Gou hadde invitert direktøren for dyrehagen i Taipei, Chin Shih-Chien, som skulle fortelle hvordan dyrepasserne holder styr på dyrene. Ifølge lokale medier måtte alle i toppledelsen i Foxconn være tilstede under dyrehagedirektørens foredrag, for å lære om hvordan de kunne bruke hans erfaringer til å holde styr på sine egne ansatte.

Avviser beskyldningene

Etter at mediene begynte å skrive om dette, gikk Gou ut med et tilsvar. Gou mener hans uttalelser på Mandarin er tatt ut av sammenhengen, og er blitt misforstått av internasjonale medier.

– I et forsøk på å oppmuntre ledelsen til å lære fra alle aspekter i livet, sa Gou at siden alle mennesker er medlemmer av dyreriket, vil det være mulig å lære av Chins erfaringer, siden vi ønsker å lære ting som kan brukes i forretningssammenheng. Gous kommentarer var rettet mot alle mennesker, og ikke noen bestemt gruppe, heter det i en offisiell uttalelse fra Foxconn.

Les også: iPhone lages av 13-åringer

Mer om
annonse