Til hovedinnhold

Facebook blir en nettbutikk

Vil la deg handle rett fra nyhetsstrømmen.

Har du noen gang ønsket deg muligheten til å handle på nett uten å forlate Facebook? Det kan nå se ut som du får ønsket ditt oppfylt. Facebook har nemlig akkurat lansert en ny tjeneste hvor alle som har en Facebook-side kan legge inn en egen «Kjøp»-knapp i sine statusoppdateringer og reklamekampanjer.

– Vi har bygd denne funksjonen med personvern in mente, og har tatt grep for å sørge for at betalingsopplevelsen blir trygg og sikker. Ingen informasjon om betalingskort som brukerne deler med Facebook vil bli gitt videre til andre annonsører, og brukerne kan selv velge om de vil lagre betalingsinformasjonen til senere, skriver selskapet.

Første steg mot «App Store»?

Facebook sin «Kjøp»-knapp er for øyeblikket i en testfase.Foto: Facebook

For øyeblikket er funksjonen i en testfase, og kun tilgjengelig for utvalgte små og mellomstore bedrifter i USA, men det kan komme til å endre seg dersom responsen blir god. Facebook sier også de vil spille med åpne kort, i at de vil dele mer informasjon etter hvert som de får samlet tilbakemeldinger.

Det betyr at du i fremtiden kan slippe å forlate Facebook selv om din favoritt-nettbutikk dukker opp i nyhetsstrømmen din med et godt tilbud – du kan nemlig bare handle direkte fra det sosiale nettverket.

Det er likevel enkelte ting som er uklare på grunn av måten de har ordlagt seg på. Vi vet for eksempel ikke om Facebook vil ta seg av betalingsformidlingen, eller om de bare vil sende kortinformasjon direkte til de som vil selge ting.

I alle fall er det klart at dette kan være et lite skritt på veien til å konkurrere mot Apples App Store og Google Play, siden vi ikke ser noen grunn til at funksjonen må være begrenset til å handle fysiske produkter.

Facebook har mange jern i ilden for tiden:
De vil lage tidenes nettspill sammen med Oculus VR » (Hardware.no)

(Kilde: Facebook)

annonse