Tek.no

Nyhet

Denne blomsterpotten har eget sprinkleranlegg

Nå kan alle få grønne fingre.

Parrot/Skjermdump fra YouTube
5 Jan 2015 09:50

De aller fleste av oss synes det er trivelig å ha en eller annen form plantepynt inne, men ikke alle er født med grønne fingre eller evnen til å vanne mens de er borte 2 uker på Alicante. Utallige planter har utvilsomt lidd den lite barmhjertige tørstedød, men det er det slutt på fra nå av.

Ifølge Engadget har nemlig dingseprodusenten Parrot laget en ny plantemonitor, og den kan både vanne og overvåke plantene dine.

To versjoner

Plantemonitoren har fått navnet H20, først og fremst på grunn av evnen til å vanne planten din. Men det er langt fra alt sensoren kan gjøre. Den kan også måle både fuktighet, temperatur og næringsstoffer i plantejorda, og – du gjettet riktig – sende alle informasjonen til en app. Appen er i moderne, flat stil, og finnes til både Android og iOS. Ingen Windows Phone-støtte her, altså.

Appen gir deg løpende informasjon om plantens tilstand og behov.Foto: Parrot/Skjermdump fra YouTube

Sensoren kommer dessuten i to versjoner, men bare en av dem heter H20. H20 er en liten sak du stikker ned i jorda i en hvilken som helst potte, mens den andre faktisk er en potte. Den har fått navnet Parrot Pot.

Selv om det høres ut som to komplett forskjellige produkter, gjør de akkurat det samme. På toppen av H20-sensoren kan du montere en hvilken som helst flaske opp til 2 liter, mens det i potten er innebygd en 2,2-liters beholder. Begge to kommer med en adaptiv algoritme, Bluetooth 4.0 Low Energy-støtte og innebygd WiFi. H20 kan med en full flaske vanne planten din automatisk i 3 uker, mens potta gjør det samme en hel måned.

Batteritiden er nokså hyggelig, med henholdsvis 6 og 12 måneder. Utsalgsprisen for H20 forventes for øvrig å ligge rundt 60 dollar, eller omtrent 450 kroner. Parrot Pot vil sannsynligvis koste noe mer, men en offisiell pris er ennå ikke kjent. Parrot har imidlertid laget noen hyggelig promovideoer, og de kan du se under:

Parrot sysler med en del andre ting også:
Denne dronen kan følge deg rundt som en skytsengel »

(Kilde: Engadget)

annonse

Les også