Til hovedinnhold

Med denne skal Microsoft utfordre Chromecast

Har nå lansert sin egen strømmepinne.

I august kunne vi melde at Microsoft etter alt å dømme hadde en konkurrent til Googles strømmepinne Chromecast på gang, noe en ny sertifisering på nettsidene til Wi-Fi Alliance tydet på.

Nå har selskapet omsider offisielt kunngjort at strømmepinnen er et faktum, og navnet blir rett og slett «Microsoft Wireless Display Adapter».

Baserer seg på Miracast-løsningen

Produktet lar deg altså sende innhold som video og bilder trådløst til en TV. Den skiller seg imidlertid markant fra for eksempel Chromecast ved at den tar i bruk den trådløse Miracast-teknologien.

Slik ser Microsoft Wireless Display Adapter ut.Foto: Microsoft

Miracast er en standard som gjør det mulig å koble to enheter opp mot hverandre via en direkte tilkobling (Wi-Fi Direct), som i prinsippet fungerer litt på samme måte som Bluetooth. Du er med andre ord ikke avhengig av et Wi-Fi-nettverk for å overføre innholdet til TV-en.

Ved å bruke Miracast speiles også hele skjermen, slik at du får opp akkurat det samme bildet på TV-en som på PC-en, nettbrettet eller mobiltelefonen som du sender innholdet fra. Dette er for øvrig en funksjon som også Googles konkurrent nylig fikk.

Vesentlig dyrere enn Chromecast

Som Chromecast plugges Microsoft Wireless Display Adapter inn i både en HDMI-inngang og en USB-inngang, og skal ifølge Microsoft være svært enkel å komme i gang med.

For at produktet skal fungere er du imidlertid avhengig av at begge enhetene har støtte for Miracast. Antall produkter som støttes er dog ganske stort, og hos Wi-Fi Alliance kan du finne hele listen over sertifiserte enheter.

Microsofts nye produkt er oppgitt med en amerikansk pris på 60 dollar, altså i underkant av 400 kroner. Googles pinne koster til sammenligning bare 275 kroner. Microsoft Wireless Display Adapter lanseres globalt i løpet av oktober, og en kort intro ser du under.

Chromecast har også fått andre konkurrenter: Roku skal for alvor utfordre Googles strømmepinne »

(Via The Verge)

Les også
Chromecast har fått mer funksjonalitet
Les også
Nå kan du se alt fra NRK på Apple TV
Les også
Nå har Google Chromecast fått en viktig funksjon
Les også
Google Chromecast skal bli enda bedre
Les også
5 smarte triks som gjør Google Chromecast bedre
Les også
Denne strømmetjenesten har flest filmer og serier
annonse