Tek.no

Nyhet

Galaxy S4 selger fortsatt bedre enn S5

Konsekvens? 30 prosent færre modeller neste år.

Samsung/Shutterstock 126878765/teknofil.no/montasje
Torstein Norum Bugge
25 Nov 2014 09:29

Siden Galaxy S5 ble lansert i februar og lagt ut for salg 11. april har telefonen fått enorm oppmerksomhet, men den har solgt desto dårligere. Det viser tall Wall Street Journal har gravd frem, ifølge GSMArena.

Galaxy S4 selger fortsatt bedre enn S5.Foto: Samsung/montasje V.Haugen, Amobil

Tallene viser at mens Samsung hadde forventet et hopp på 20 prosent i salget i forrige kvartal, var virkeligheten en taktfast nedgang.

Det eneste stedet salget faktisk vokste, var i USA. I Kina falt salget med hele 50 prosent i forhold til forrige modell, Galaxy S4.

Sistnevnte selger fortsatt langt bedre enn sin etterkommer, og kunne i forrige kvartal notere seg hele 4 millioner flere solgte enheter enn S5.

Resultatet av det hele er at det nå ligger enorme mengder Galaxy S5-enheter på varehus rundt omkring, fordi forbrukerne ikke vil ha dem. Hos Samsung forberedes det nå tiltak for å ikke gå på samme smell neste år. Det snakkes om en reduksjon i antall modeller på 25 – 30 prosent, og også et toppsjefbytte. Nåværende sjef for Samsungs mobildivisjon, JK Shin, vil muligens bli byttet ut med BK Yoon. Sistnevnte er for tiden sjef for selskapets TV- og hjemmeteknologi-divisjon.

Hadde Galaxy S5 solgt som denne hadde lagrene vært tømt:
Utsolgt på 4,2 sekunder »

(Kilde: GSMArena)

annonse

Les også