Til hovedinnhold

Apple klatrer mot toppen

Kun de største oljeselskapene er verdt mer.

Apple har klatret helt opp til sjette plass på Fortune 500, en liste over de mest verdifulle bedriftene i USA. Dette markerer et kraftig hopp for det amerikanske selskapet, som i fjor befant seg på 17. plass.

Tidligere har Apple mistet plasseringen som verdens største selskap målt i børsverdi. Men Fortune 500-listen tar hensyn til andre ting enn ren børsverdi, og på denne listen har altså Apple rykket kraftig oppover.

"Apple er større en noensinne – selskapet kom inn på Fortune 10-listen i år", skriver Fortune Magazine på sine nettsider.

Kun slått av oljeselskaper

Med sjetteplassen er Apple det teknologiselskapet som ligger høyest på Fortune 500-listen. Det er kun de største oljeselskapene, som Exxon Mobil og Chevron, som ligger foran Apple. Det neste teknologiselskapet på listen er AT&T på 11. plass, så kommer Hewlett-Packard på 15. plass.

Apple tjente vanvittige 42 milliarder dollar i 2012, med en omsetning på 156,5 milliarder dollar. Oljeselskapet Exxon tjente til sammenligning 45 milliarder. Markedsverdien er ifølge CNN Money/Fortune på 416 milliarder dollar.

Aksjekursen til Apple har imidlertid falt jevnt og trutt, og da Apple nylig la frem kvartalsresultatet for første kvartal i år, falt resultatet for første gang siden 2003 – til tross for rekordomsetning.

Les også: Apple betaler ut 100 milliarder dollar til aksjonærene

annonse