Nyhet

Apple klatrer mot toppen

Kun de største oljeselskapene er verdt mer.

Apple har klatret helt opp til sjette plass på Fortune 500, en liste over de mest verdifulle bedriftene i USA. Dette markerer et kraftig hopp for det amerikanske selskapet, som i fjor befant seg på 17. plass.

Tidligere har Apple mistet plasseringen som verdens største selskap målt i børsverdi. Men Fortune 500-listen tar hensyn til andre ting enn ren børsverdi, og på denne listen har altså Apple rykket kraftig oppover.

"Apple er større en noensinne – selskapet kom inn på Fortune 10-listen i år", skriver Fortune Magazine på sine nettsider.

Kun slått av oljeselskaper

Med sjetteplassen er Apple det teknologiselskapet som ligger høyest på Fortune 500-listen. Det er kun de største oljeselskapene, som Exxon Mobil og Chevron, som ligger foran Apple. Det neste teknologiselskapet på listen er AT&T på 11. plass, så kommer Hewlett-Packard på 15. plass.

Apple tjente vanvittige 42 milliarder dollar i 2012, med en omsetning på 156,5 milliarder dollar. Oljeselskapet Exxon tjente til sammenligning 45 milliarder. Markedsverdien er ifølge CNN Money/Fortune på 416 milliarder dollar.

Aksjekursen til Apple har imidlertid falt jevnt og trutt, og da Apple nylig la frem kvartalsresultatet for første kvartal i år, falt resultatet for første gang siden 2003 – til tross for rekordomsetning.

Les også: Apple betaler ut 100 milliarder dollar til aksjonærene

Les også
Mener Apple har betalt 44 milliarder dollar for lite i skatt
Les også
– For første gang er Google verdt mer enn Apple!
Les også
– iOS ga 80 000 nye arbeidsplasser i USA i fjor
Les også
Nå er ikke Apple lenger verdens største
annonse