Tek.no

Nyhet

Oppfrisket N95 med 8GB og mye mer

Iris Andersson
29 Aug 2007 13:37

Nokia N95 som vi har skrytt uhemmet av, ble akkurat bedre.
Telefonen ble nylansert under Nokias London-arrangement i dag, onsdag. Nå kommer den i en ny utgave kalt Nokia 8GB og får mer minne, lagringskapasitet, batterikapasitet og større skjerm.
Da vi testet den originale Nokia N95 savnet vi litt bedre ytelse og bedre batterikapasitet hos Nokia N95. Det gleder oss derfor at Nokia har tilsynelatende forbedret ytelsen kraftig.

Les mer her:
-Test: Nokia N95


- Apple Iphone mot Nokia N95

Alle funksjoner
Nokia N95 8GB har alle hovedfunksjonene til forgjengeren N95. Vi frisker hukommelsen opp litt med å nevne; Carl Zeiss-kamera som tar bilder på opptil fem megapiksler, innebygd AGPS, WLAN, HSDPA og toveis skyving med dedikerte multimedietaster.

Stor forbedring
Den interne lagringskapasiteten er nå økt til hele 8GB, og i tillegg til at man kan lagre mer informasjon, kan dette kan gjøre mobilen raskere. Dette er fordi innebygde disker oftest er raskere til å behandle informasjon enn minnekortene. Dette passer fint med det økte minnet (ram) som gjør det lettere å gjøre flere ting samtidig uten at mobilen henger. Vi kan anta at minnet er doblet, men Nokia vil ikke gi noen nærmere informasjon rundt dette.
Skjermen er nå en lyssterk QVGA på hele 2,8 tommer.  I likhet med de andre mobilene vi har skrevet om fra London, har også denne mobilen fått et delikat svart utseende.
Og sist, men ikke minst oppfylt vårt andre ønske, nemlig bedre batterikapasitet. Batterikapasiteten er forbedret med hele 30 prosent, noe som blir absolutt merkbart. Mobilen vil bli tilgjengelig i fjerde kvartal i år, og koster da rundt 560 euro (ca. 4500 norske kroner før skatter og avgifter).

annonse