iPhone 5 kan få toppkamera

Ryktebørsen rundt Apples neste telefon er stadig like brennhet. I utgangspunktet er det litt uklart når iPhone 5 vil bli lansert. Det kan tenkes annonseringen kommer på Apples utviklerkonferanse i juni, men det spekuleres også i at den ikke vil lanseres før årets siste kvartal.

Til tross for usikkerheten her er det kamerasensoren de nyeste ryktene dreier seg om. Sonys nyeste bildebrikke for mobiler går under navnet Exmor R, og det er en slik brikke med 8 megapikslers oppløsning som befinner seg i Sony Ericsson Arc.

iPhone ... eller iPad

Nå kan det ligge an til at denne brikken også finner veien inn i neste generasjon iPhone. I et nylig intervju med Wall Street Journal uttalte nemlig Sony-sjef Howard Stringer seg om saken.

- Vår beste sensorteknologi produseres i en av de tsunamipåvirkede fabrikkene. Disse sensorene går til Apple, for iPhone-ene deres ... eller til iPad. Er ikke det kult? De kjøper våre beste bildebrikker.

Leveranseproblemer

I utgangspunktet er det ikke Sony som lager kamerasensoren i dagens iPhone 4. Derfor spekuleres det nå i om dagens hovedleverandør OmniVision ikke er i stand til å levere nok sensorer av samme kvalitet som Sonys Exmor R-brikke.

I etterkant av intervjuet har både Sonys og Apples talspersoner nektet å kommentere uttalelsen.

Usikkert om optikk

Hvor gode bilder iPhone 5 blir i stand til å levere er uansett et spørsmål om mer enn bare bildebrikke. Sony selger også brikkene sine til Nokia som de siste årene har hatt et samarbeid med Carl Zeiss om optikk.

Man kan til en viss grad avhjelpe dårlig optikk med programvare. Nettstedet infosyncworld.com spekulerer i at det var dette Apple gjorde da de la til HDR-funksjon i kameraprogramvaren sin i fjor.

HDR står for High Dynamic Range, eller høyt dynamikkomfang. I klartekst betyr det at man tar flere bilder med ulike innstillinger og setter bildene sammen til et bilde.

Nettstedet spekulerer videre i at lisensiering av mer programvare kan bli løsningen, dersom ikke Apple får fatt i bedre optikk for bruk sammen med den nye sensoren.

Les også:

(Kilde: infosyncworld.com)

Mer om
annonse