Til hovedinnhold

Tre nye objektiver fra Sigma

Disse er første ut, i hver sin nye kategori

Fra og med 17. september har Sigma nå en helt ny policy hva angår "utseende" av objektivparken sin. Alle nye objektiver vil nå havne i en av tre kategorier: "Contemporary", "Art" og "Sports". I kategorien "Contemporary" finner vi standardzoomer og telezoomer der størrelse og vekt har hatt en del å si for designet. Dette går på bekostning av lysstyrke. "Art" skal inneholde alle spesielle objektiver, både de med svært store blenderåpninger som fastoptikk, og andre som vidvinkler-, makro- og fisheye-optikk. I hver sin kategori, har Sigma nå sluppet et splitter nytt objetiv, - eller om vi kan få presisere, to oppgraderinger og ett nytt.

Les også: Her er Akams objektivanbefalinger

Første ut er Sigma 35mm f/1.4 DG HSM og dette blir det første objektivet i "Art"-kategorien. Den kommer etter de to svært vellykkede objektivene 50mm f/1.4 og 85mm f/1.4 som begge konkurrerte tett med originaloptikk, og det ofte til en billigere penge. Vi har dermed all grunn til å tro at dette blir både overkommelig prismessig og det med svært gode optiske egenskaper. Det får ultrasonisk autofokusmotor, som betyr både raskere og mer stillegående fokusering. Lamellene på blenderen er 9 i antallet, og er avrundet. Nærgrensen blir på 30 centimeter og har filterstørrelse på 67mm.

Prisen er ennå ikke kjent, og det heller ikke hvilke fatninger det kommer til. Det skal etter planen komme til butikk i november.

Les også: Test: Sigma 85mm f/1.4 EX DG HSM

Neste ut er Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM. Den får æren av å være første "Contemporary"-objektiv. Dette er oppfølgeren til objektivet med omtrent samme navn. Det er ikke sluppet så mye informasjon om det ennå, men det skal være 30 prosent mindre rent fysisk, og er nå laget av et nytt materiale som Sigma har gitt navnet TSC. Det skal gjøre objektiv(ene) mindre følsomme for temperaturendringer, og tillate en lavere vekt om vi kan få gjette. Det har fortsatt optisk bildestabilisator, og med en nærgrense på 22 centimeter får det største forstørrelse på 1:2.9 ved 70mm. Det betyr at det ikke er ekte makro, det vil si forstørrelse på 1:1. Filterstørrelsen er 72mm og som 35mm f/1.4 er ikke prisen kjent ennå. Det kommer første kvartal i 2013.

Les også: Hva betyr det som står på objektivet ditt?

Siste ut er Sigma 120-300mm f/2.8 DG OS HSM som får kategorinavnet: Sport. Det er her vi nok etter hvert finner de lyssterke, mer kostbare tele- og telezoom-objektivene. Tar vi en titt på de optiske egenskapene, blir de nok svært like det allerede eksisterende objektivet som dette blir etterfølgeren til. Det får værtetting og har fremdeles optisk bildestabilisator og det sikkert i nyeste form. For å oppnå raskere fokuseringstid kan man nå sette en minste begrensning på fokusavstand som kan være til hjelp ved for eksempel fotografering av fotball der du vet at motivet kommer til å holde seg langt unna. Påmontert et crop-kamera blir utsnittet lik cirka 180-450mm ville gitt på fullformat. Filtergjengene blir på 105mm.

Som de to over er ikke prisen kjent ennå, men er ventet å komme i salg til neste år.

Les også
Sigma vil la deg bytte objektivfatning
Les også
Photokina 2012, dag 1
Les også
Panasonic Lumix DMC-LX7: Supert kompaktkamera
Les også
Entusiastisk inngangsportal
Mer om
annonse